Mobilā versija
+7.0°C
Sarmīte, Tabita
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
27. augusts, 2013
Drukāt

“Enchilada” ar gailenēm un biezpienu

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Meksikāņu virtuves lietpratējs, restorānu tīkla “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs piedāvā receptes, kurās asie dienvidnieku produkti lieliski mijiedarbojas ar Latvijā atrodamajiem labumiem. Meksikas platuma grādos gailenes nav atrodamas, turpretim Latvijā tās šobrīd sparīgi aug, tāpēc tiek piedāvāta iespēja “trāpīt diviem zaķiem ar vienu šāvienu”. Pēc veselīgas pastaigas un azartiskas sēņu lasīšanas varēsiet vakarā pagatavot gardu maltīti, kas jūsu gardēža vēderam liks aizmirst par citu ēdienu eksistenci!

Enchilada  ar gailenēm un biezpienu 2 porcijām

Sastāvdaļas

Gailenes 200 g.
Vistas fileja 200 g. jeb 1 vistas fileja  
1 neliels sīpols
2 sakapātas daivas ķiploka
Neliels čili pipars
Spināti 100 g.
Graudainais biezpiens 100 g. jeb pus paciņa
Sarkanā salsa
Kviešu tortiļas 4 gab.
Rīvēts siers 140 g. jeb divas nelielas saujas
Sviests ¼ paciņas
Skābais krējums 80 g. jeb 2 ēdamkarotes
Timiāns 1 zariņš
Sāls pipari pēc garšas

Gatavošana

Uz pannas izkausē sviestu, apcep strēmelītēs sagrieztu vistas fileju, pievieno gailenes, apcep 2- 3 min. Pēc tam pievieno svaigus spinātus, ko apcep apmēram 2-3 minūtes vai arī līdz brīdim, kad spināti sakrītas. Uz pannas uzsilda tortiļas, arī šeit ir svarīgi, lai tās netiktu apdedzinātas. Apcepto masu kārto tortiļās, virspusē tiek uzklāts biezpiens, pēc tam visu sarullē. Tortiļas tiek ievietotas dziļajā sacepuma pannā, ēdienu pārlej ar skābo krējumu, sarkano salsu un pārber ar rīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 10 minūtes 200° C temperatūrā.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+