Foto – Māris Zemgalietis

Entresol – Pirmais knapu restorāns Latvijā 2

Restorāns Entresol balstīts uz Francijas kulinārijas pamatiem, tā ēdienu raksturo svaigums, sezonalitāte, aizrautība un mākslinieciskums. Restorāna īpašnieks un šefpavārs ir Latvijā populārais un viens no titulētākajiem šefpavāriem Raimonds Zommers.

Reklāma
Reklāma
Veselam
7 produkti, kas visiem šķiet veselīgi, taču patiesībā tādi nav 16
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Kokteilis
Krišjāņa Kariņa sieva Anda publisko emocionālu vēsti vīra atbalstam: “Es apprecēju vienu no drosmīgākajiem, godīgākajiem, gudrākajiem un labestīgākajiem vīriešiem pasaulē” 435
Lasīt citas ziņas

Atbildība pret ēdienu un tā kvalitāti ļāvusi Entresol ierindoties vienā no vadošajām pozīcijām aizvadītā gada Restorānu topa kategorijā Jaunais labākais restorāns un White Guide Nordic – ekvivalents Michelin restorānu ceļvedim Skandināvijā un Baltijas valstīs.

Publicitātes foto
CITI ŠOBRĪD LASA

Raimondam Zommeram vienmēr galvā ir vairākas jaunas un vēl neredzētas idejas – viņš izdomā unikālus ēdiena pasniegšanas veidus, kā arī vēl neredzētas garšu kombinācijas. Tāpēc restorāna klasisko ēdienkarti papildina spāņu tapu koncepta un vietējo produktu apvienojums, radot unikālu konceptu – tapas.

Tās ir dažādas uzkodas, kas ar nolūku tiek gatavoti knapas (nelielas), tādējādi saglabājot garšas kārpiņu aktivitāti, veicinot koncentrēšanos uz ēdienu un radot iespēju vienas maltītes laikā nobaudīt vairākus ēdenus.

Knapas galvenokārt pagatavotas no mūsu pašu sezonāliem un svaigiem produktiem. Šefpavārs nemainīgi iesaka nobaudīt trīs iecienītākās knapas – un šajā sezonā tās ir: sentēvu rudzu sviestmaize ar cūkgaļas dradžiem, sīpoliem un gurķi, līdakas medaljons ar cūkas ādas čipsi, paksoijām un siera mērci, trušgaļas pastēte ar rabarberu želeju un sīpolu marmelādi.

Restorāna ēdienkartē šajā rudens sezonā atrodami tādi ēdieni kā Grilēts strausgaļas medaljons ar strausa sirdi, kartupeļu putām, marinētām sēnēm un novārījuma mērci, Grilēta teļgaļas karbonāde ar kartupeļu medaljonu, gailenēm, brokoļu biezeni un timiāna novārījuma mērci, Ceptas biezpiena klimpas ar kaņepēm, paipalu olas dzeltenumu un rudens gailenēm.

Tiem, kuriem ir vēlme izcilu maltīti nobaudīt ne tikai restorānā, bet arī privātā pasākumā, Entresol piedāvā izbraukuma ēdināšanu. “Pasākumu, kāzu rīkotaji un individuālie klienti augstu vērtē mūsu komandas personīgo pieeju un radošumu, kas atspoguļojas gan ēdiena, gan tā pasniegšanas izvēlē – Entresol komanda ik reizi rada pasakainu gastronomijas brīnumu pievēršot uzmanību pat vissmalkākajām niansēm,” skaidro R. Zommers.

“Es ļoti priecājos, ja viesi pēc restorāna apmeklējuma ir ne tikai labi paēduši, bet aiziet ar sajūtu, ka ir bijis neliels piedzīvojums. Mēs vēlamies, lai tiktu realizētas ikviena vēlmes, lai viesis būtu atpūties un izbaudījis labāko, ko mēs varam piedāvāt,” piebilst restorāna šefpavārs.