Foto – Shutterstock

Ērkšķogas sukādēm. Kuras šķirnes izvēlēties? 0

Kuras ērkšķogu šķirnes piemērotas sukādēm? LĪGA TUKUMA NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 107
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

LLU Dārzkopības institūta vadošā pētniece, Pārstrādes tehnoloģiju un bioķīmijas nodaļas vadītāja Dalija Segliņa stāsta, ka šķirnēm krāsa nav svarīga, ja nu vienīgi patērētāja acīm tīkamākas ir sarkanās vai zaļās ogas. Būtiska ir gatavības pakāpe. Sukādēm ērkšķogas ieteicams vākt tehniskajā gatavībā.

Ogām jābūt ar biezu mīk­stumu un mizu, jo plānās odziņas izžūst un pāri paliek tikai miza. Patlaban uzņēmēji izmanto dažādas šķirnes, bet problēma tā, ka Latvijā trūkst konkrētas šķirnes lielākos apjomos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katrs izvēlas savu tehnoloģiju – ogas var saldēt, griezt, cukurot un tad žāvēt. Var arī uzliet dažādas koncentrācijas cukura sīrupu, izturēt, notecināt un žāvēt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.