Uncategorized

Ērkšķogas sukādēm. Kuras šķirnes izvēlēties? 0

Foto – Shutterstock

Kuras ērkšķogu šķirnes piemērotas sukādēm? LĪGA TUKUMA NOVADĀ

LLU Dārzkopības institūta vadošā pētniece, Pārstrādes tehnoloģiju un bioķīmijas nodaļas vadītāja Dalija Segliņa stāsta, ka šķirnēm krāsa nav svarīga, ja nu vienīgi patērētāja acīm tīkamākas ir sarkanās vai zaļās ogas. Būtiska ir gatavības pakāpe. Sukādēm ērkšķogas ieteicams vākt tehniskajā gatavībā.

Ogām jābūt ar biezu mīk­stumu un mizu, jo plānās odziņas izžūst un pāri paliek tikai miza. Patlaban uzņēmēji izmanto dažādas šķirnes, bet problēma tā, ka Latvijā trūkst konkrētas šķirnes lielākos apjomos.

Katrs izvēlas savu tehnoloģiju – ogas var saldēt, griezt, cukurot un tad žāvēt. Var arī uzliet dažādas koncentrācijas cukura sīrupu, izturēt, notecināt un žāvēt.

Saistītie raksti
LA.lv
LE
LETA/LA.lv
Uncategorized
Maizes un konditorejas ražotājs “Canelle Bakery” modernizēsies par 420 000 eiro
25. oktobris, 2018
LE
LETA
Uncategorized
Konkursā skolēniem “Šodien laukos” klašu grupā uzvarējusi Priekuļu vidusskola
24. oktobris, 2018
LE
LETA
Uncategorized
Atcelta karantīna ap cūku mēra skartajām saimniecībām Saldus pagastā
24. oktobris, 2018

Lasītākie raksti

Par svarīgo

JL
Juris Lorencs
Latvijā
No vārda “nacionāls” nevajag kautrēties. Saruna ar profesori Maiju Kūli 1
Intervija 5 stundas
LE
LETA/LA.lv
Sports
Balinska skaisti vārti papildlaikā nodrošina “Dinamo” uzvaru Ņižņijnovgorodā
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
FOTO: Izraugās Rīgas galvenās egles
5 stundas
LA
LA.lv
Kultūra
FOTO: Sirsnīgā gaisotnē piedzīvota filmas “Saule brauca debesīs” pirmizrāde
Speciālreportāža 3 stundas
EL
Egils Līcītis
Latvijā
Egils Līcītis: Bordāna valdības projekts iesviests papīrgrozā
5 stundas