Foto – Guna Ķibere

Ērkšķogu biezsula no Gunas Ķiberes recepšu pūralādes 0

Recepti piedāvā Rūjienas novada kultūras un tūrisma centra vadītāja, amatnieku biedrības “Rūzele” vadītāja un mājražotāja Guna Ķibere.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 8 l ērkšķogu
• 2 l ūdens
• 700 g cukura

Pagatavošana.
Ogas aplej ar ūdeni un noskalo. Kātiņi un ziedu biķerīši paliek klāt. Ogas ieber katlā, uzlej ūdeni, pievieno 300 g cukura un karsē, bet nevāra, ik pa laikam apmaisot, līdz ogas ir nedaudz sašķīdušas un izdalījusies sula. Katlu noņem no uguns, uzliek vāku un masu atdzesē. Šo procesu var sākt vienā vakarā un turpināt nākamajā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Otrā dienā marli vai kādu sintētisku audumu, piemēram, tillu, ieklāj bļodā, tad ar kausiņu ielej aptuveni 1 litru masas un ar rokām izspiež. Biezsulu lej katlā, bet izspiestos biezumus izmet.

Nosaka izspiestās biezsulas daudzumu un 1 litram pieber aptuveni 400 g cukura (var arī 300 g, ja negrib pārāk saldu). Uzvāra un karstu lej pudelēs vai burkās, tūliņ aizvāko.

Sula ir tumīga, bieza un ļoti garda. Dzerot vēlams atšķaidīt ar ūdeni proporcijā 1 : 5.

Šādi sulu var gatavot arī no upenēm, mellenēm, avenēm, jāņogām un aronijām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.