Mobilā versija
+0.2°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
30. jūlijs, 2014
Drukāt

Ērkšķogu ievārījums ar vīnogām


Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas:

• 500 g ērkšķogu

• 500 g zaļo vīnogu

• 500 g ievārījuma cukura

• 100 ml ūdens

• banāns

• viena citrona sula

• kanēļa standziņa

Pagatavošana. Ērkšķogām noņem galiņus un ogas pārgriež uz pusēm. Vīnogas nomazgā, pārgriež uz pusēm (lielās – četrās daļās) un izņem sēkliņas. Banānu nomizo un sadala mazos gabaliņos. Ērkšķogas, vīnogas un banānu ieber katlā, pievieno kanēļa standziņu, ūdeni un pavāra 10 minūtes. Pēc tam pielej citrona sulu, pieber cukuru un, visu laiku maisot, vāra piecas minūtes. Nosmeļ putas (ja tādas ir) un sapilda tīrās burkās. Ievārījums garšos arī pie gaļas ēdieniem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+