Foto-Shutterstock

Fantastiski garšīgas laša kotletes 1

Kotletes izdodas fantastiski garšīgas, burtiski kūst mutē un ir veselīgas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 900 g malta laša, 3 sausiņi, 2 olas, 2 sīpoli, 3 ēdamkarotes augu eļļas, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes, 100 g ledus gabaliņu, ūdens, sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana.

Samaļ lasi ar visiem atgriezumiem.

Sausiņus iemērc ūdenī, lai uzbriest. Kad ir uzbrieduši, no sausiņiem izspiež ūdeni. Nav vēlams pievienot svaigu baltmaizi, jo tā piešķir lipīgumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Smalki sagriež sīpolus un pieliek zivju masai.

Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus viegli sakuļ ar putu slotiņu un pielej kotlešu masai.

Pievieno kartupeļu cieti, izspiestos sausiņus, sāli, piparus un 100 ml ūdens. Visu samaisa.

Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Šīs putas ļoti uzmanīgi iejauc kotlešu masā.

Ar slapjām rokām veido kotletes. Katrā kotletē ieliek ledus gabaliņu, lai tā izceptos sulīga.

Kotletes apviļā rīvmaizē un cep sakarsētā pannā augu eļļā uz vidējas uguns zeltaini brūnas.

Kotletes izcepas sulīgas, maigas un ļoti garšīgas. Šādi var cept ne tikai zivs, bet arī gaļas kotletes.

Pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem, griķiem pēc garšas.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.