Mobilā versija
-3.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
8. novembris, 2014
Drukāt

Fantastiski garšīgas laša kotletes (1)

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Kotletes izdodas fantastiski garšīgas, burtiski kūst mutē un ir veselīgas.

Sastāvdaļas – 900 g malta laša, 3 sausiņi, 2 olas, 2 sīpoli, 3 ēdamkarotes augu eļļas, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes, 100 g ledus gabaliņu, ūdens, sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana.

Samaļ lasi ar visiem atgriezumiem.

Sausiņus iemērc ūdenī, lai uzbriest. Kad ir uzbrieduši, no sausiņiem izspiež ūdeni. Nav vēlams pievienot svaigu baltmaizi, jo tā piešķir lipīgumu.

Smalki sagriež sīpolus un pieliek zivju masai.

Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus viegli sakuļ ar putu slotiņu un pielej kotlešu masai.

Pievieno kartupeļu cieti, izspiestos sausiņus, sāli, piparus un 100 ml ūdens. Visu samaisa.

Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Šīs putas ļoti uzmanīgi iejauc kotlešu masā.

Ar slapjām rokām veido kotletes. Katrā kotletē ieliek ledus gabaliņu, lai tā izceptos sulīga.

Kotletes apviļā rīvmaizē un cep sakarsētā pannā augu eļļā uz vidējas uguns zeltaini brūnas.

Kotletes izcepas sulīgas, maigas un ļoti garšīgas. Šādi var cept ne tikai zivs, bet arī gaļas kotletes.

Pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem, griķiem pēc garšas.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Lai arī nēsmu profesionāle un arī diletante nē mīkla sanāca briesmīga, kaut taisīju visu kā pēc receptes. Kad redzēju, ka masa ir tik šķidra kā putra, domāju, ka labāk neliešu tajā vēl receptē minēto ūdeni. Nemaz nerunāsim jau par ledus gabaliņiem. Lai nevajadzētu visu gāzt laukā nācās likt klāt gan maizi, gan miltus. Un tikai pēc tam es varēju kaut ko jēdzīgu līdzīgu kotletei saļepīt. Bet pat tad viss vēl lipa klāt rokām. Sanāca ēdamas, bet otru reizi es vairs tādas netaisīšu. Labāk dzēsiet ārā šo recepti, nav jēgas no viņas, ja nu, vienīgi kādam nav ko darīt.

Draugiem Facebook Twitter Google+