Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
28. jūnijs, 2012
Drukāt

“Fazer Latvija”: Latvijā ir par daudz maizes krāšņu

Foto - LETAFoto - LETA

Šis gads maizniekiem kopumā ir viens no sliktākajiem, jo iedzīvotāju pirktspēja ir zema, turpinās emigrācija, vienlaikus ražošanas jaudas ir pārāk lielas un strauji pieaug savstarpējā konkurence, biznesa portālam “Nozare.lv” atzina maizes cepšanas uzņēmuma “Fazer Latvija” izpilddirektors Varis Peisenieks.

“Pašlaik ir divas problēmas – cilvēku joprojām zemā pirktspēja un fakts, ka nozarei ir daudz brīvu jaudu. Cilvēki aizbrauc projām, tikmēr nozares jaudas ir lielākas nekā reālais patēriņš. Citiem vārdiem sakot, Latvijā pie esošā iedzīvotāju skaita un zemās pirktspējas ir pārāk daudz maizes krāšņu,” sacīja Peisenieks.

Vienlaikus viņš atzina, ka patērētājam šī situācija ir izdevīga – izcili plaša maizes šķirņu daudzveidība un zemākas cenas. Tikmēr biznesam šis ir sāpīgs laiks, īpaši aizvadītais gads bijis ļoti slikts. Un arvien aktuālāks kļūst jautājums par to, ka agri vai vēlu notiks tirgus konsolidācija.

Viņaprāt, konsolidācijas iznākumā vai nu lielajiem ražotājiem būs “jāiet kopā”, vai pastāv otra iespēja – “uz katra stūra” parādīsies pa mazai ceptuvei, līdzīgi kā tas ir Vācijā.

“Sliecos domāt, ka drīzāk realizēsies otrais variants. Tomēr “Fazer” pašreiz konsolidācija nav prioritāte. Jūtamies pietiekami stabili, un uzņēmums ir labi sakārtots. Pērn veicām uzņēmuma energoauditu, un šogad esam pieteikušies uz Eiropas Savienības projektu 210 000 latu apmērā energoefektivitātes paaugstināšanai. Ja iegūsim līdzfinansējumu un projekts tiks īstenots, uzņēmums spēs savākt un lietderīgi izmantot visu maizes krāšņu radīto siltumu,” norādīja Peisenieks.

Kā ziņots, 2002.gadā Somijas uzņēmums “Fazer Bakeries” iegādājās “Ogres maiznieku” un uzņēmums tika nosaukts par “Fazer maiznīcu Druva”, bet 2005.gadā uzņēmumu pārdēvēja par SIA “Fazer maiznīcas”.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+