Mobilā versija
+5.3°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
23. aprīlis, 2012
Drukāt

Fenhelis ar apelsīniem

fenhelis_apelsinuu_meercee

Sastāvdaļas: 2 lielas fenheļa saknes, 3 apelsīni, 400 ml sakņu buljona, 25 grami sviesta, 25 grami kviešu miltu, ½ – 1 tējkarote sāls, ½ tējkarotes maltu melno piparu, 2 ēdamkarotes mandeļu vai dateļu.

 

Kā gatavot?

Izspiež sulu no diviem apelsīniem. Uzmanīgi nogriež trešajam apelsīnam plānu miziņu (lai tikpat kā nav mizas baltās daļas, jo tā ir rūgtena), attīra to un sagriež smalkās šķēlītēs. Apelsīnu sadala daiviņās.

Fenheļa saknēm nogriež zaļos izaugumus un lapiņas, sadala katru sakni 6 – 8 daļās. Uzkarsē pannu, saliek tajā fenheļa saknes, pārlej ar buljonu un apelsīnu sulu. Uzvāra uz straujas uguns un tad uz lēnas sutina 15 minūtes. Pievieno apelsīna miziņas un vēl gatavo 5 – 6 minūtes vai kamēr tās kļūst mīkstas. Tad nolej šķidrumu un ieliek fenheli šķīvī kopā ar apelsīnu miziņām, bet šķidrumu neizlej.

Uz pannas izkausē sviestu, pievieno miltus, maisa, līdz veidojas viendabīga masa un pamazām pievieno no fenheļa saknēm nolieto šķidrumu, nepārtraukti maisot, kamēr nedaudz sabiezē. Pārlej gatavajām fenheļa saknēm, rotā ar apelsīniem un sakapātām mandelēm vai datelēm.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+