Fenhelis ar apelsīniem 0

Sastāvdaļas: 2 lielas fenheļa saknes, 3 apelsīni, 400 ml sakņu buljona, 25 grami sviesta, 25 grami kviešu miltu, ½ – 1 tējkarote sāls, ½ tējkarotes maltu melno piparu, 2 ēdamkarotes mandeļu vai dateļu.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 30
Lasīt citas ziņas

Izspiež sulu no diviem apelsīniem. Uzmanīgi nogriež trešajam apelsīnam plānu miziņu (lai tikpat kā nav mizas baltās daļas, jo tā ir rūgtena), attīra to un sagriež smalkās šķēlītēs. Apelsīnu sadala daiviņās.

Fenheļa saknēm nogriež zaļos izaugumus un lapiņas, sadala katru sakni 6 – 8 daļās. Uzkarsē pannu, saliek tajā fenheļa saknes, pārlej ar buljonu un apelsīnu sulu. Uzvāra uz straujas uguns un tad uz lēnas sutina 15 minūtes. Pievieno apelsīna miziņas un vēl gatavo 5 – 6 minūtes vai kamēr tās kļūst mīkstas. Tad nolej šķidrumu un ieliek fenheli šķīvī kopā ar apelsīnu miziņām, bet šķidrumu neizlej.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz pannas izkausē sviestu, pievieno miltus, maisa, līdz veidojas viendabīga masa un pamazām pievieno no fenheļa saknēm nolieto šķidrumu, nepārtraukti maisot, kamēr nedaudz sabiezē. Pārlej gatavajām fenheļa saknēm, rotā ar apelsīniem un sakapātām mandelēm vai datelēm.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.