Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
11. februāris, 2014
Drukāt

“Filadelfijas” siera kūka (1)

Foto - Shutterstock.comFoto - Shutterstock.com

Sastāvdaļas:
200 grami smilšu mīklas cepumu;
iebiezināts piens;
cepumi “Selga” (var šokolādes);
110 grami saldkrējuma sviesta.

Pildījumam:
600 grami “Filadelfijas” siera;
3 olas;
150 ml saldā krējuma;
150 pūdercukura;
1 tējkarote vaniļas esences.

Rotājumam (pēc vēlēšanās):
šokolāde, marmelāde, svaigi augļi vai ogas.

 

Pagatavošana
1. Cepumus sadrupina sīkos gabaliņos, pievieno kausētu sviestu, samaisa.
2. Maisījumu vienmērīgi izklāj cepamformas apakšā un gar malām (diametrs 21-22 cm).
3. Liek līdz 160 OC uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm. Izņem ārā un atdzesē.
4. Sieru sablendē ar pūdercukuru, līdz iegūst vienmērīgu masu. Pakāpeniski pievieno saldo krējumu, olas un vaniļu. Jācenšas masu pārāk nesaputot.
5. Siera masu ielej formā. Ietin formu divās kārtās alumīnija folijas, lai tajā neietecētu šķidrums, liek citā, lielāka diametra formā, kurā ielej tik daudz ūdens, lai tas sniegtos līdz iekšējās formas malas vidum.
6. Formas liek 160 OC uzkarsētā cepeškrāsnī uz stundu un 20 minūtēm.
7. Kad šis laiks pagājis, izslēdz cepeškrāsni, atver durtiņas un tā atstāj vēl uz stundu. Pēc tam izņem gatavo siera kūku un liek ledusskapī vismaz uz četrām stundām, bet vislabāk – uz visu nakti.
8. Pirms pasniegšanas ar nazi novelk gar formas sieniņām, noņem apmali un pārliek siera kūku uz šķīvja. Rotā pēc vēlēšanās. Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Un kur liek iebiezinato pienu,kas rakstits sastavdaljaa???

Draugiem Facebook Twitter Google+