Foto: LETA

“Food Union” iegulda 500 000 eiro testa laboratorijas izveidē 0

Lai paātrinātu jaunu un inovatīvu piena produktu un saldējuma izstrādi un testēšanu, piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” šogad ieguldīs 500 000 eiro eksperimentālas uzņēmuma laboratorijas izveidē, kur tiks veikts pilns ražošanas cikls krēmsiera, saldējuma un citu jaunu produktu šķirņu izveidē, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmuma pārstāvji.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 65
Lasīt citas ziņas

Līdz šim jauno produktu receptūru izstrādei tika izmantotas izejvielu piegādātāju laboratorijas, bet testa apjomu ražošanai – uzņēmuma jaudīgās iekārtas, kas kopumā procesu padarīja dārgu un ilglaicīgu. Lai samazinātu izmaksas jaunu produktu izstrādē un paātrinātu izstrādes procesu, nolemts šogad ieguldīt pusmiljonu eiro modernā laboratorijā jeb pilotražotnē, kur iespējams veikt pilnu izstrādes ciklu.

“Pateicoties jaunajai laboratorijai, “Food Union” spēs vēl dinamiskāk izstrādāt jaunus produktus un ietaupīt desmitiem tūkstošu eiro ik gadu. Pilotražotnē bez ierobežojumiem varēs izstrādāt un testēt dažādu piena produktu, piemēram, jogurtu, skābpiena produktu, krēmsieru, kausēto sieru, putoto desertu un saldējuma, receptūras un noslīpēt ražošanas tehnoloģijas. Ar laboratorijas izveidi nostiprināsim līdera pozīcijas reģionā inovatīvu piena produktu ražošanā,” norādīja uzņēmuma ģenerāldirektors Sergejs Beshmeļņickis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt “Food Union” Izpētes un attīstības daļas vadītājs Aleksandrs Majorovs sacīja, ka šogad martā “Food Union” sāka ražot saldos krēmsierus ar avenēm un cepumiem, kuru izstrādes process ilga gandrīz gadu, bet investīcijas receptūras un tehnoloģiju izstrādē sasniedza vairāk nekā 10 000 eiro. “Pateicoties eksperimentālajai pilotražotnei, līdzīgu produktu izstrāde aizņems no diviem līdz četriem mēnešiem un samazinās izstrādes procesa izmaksas vismaz piecas reizes,” atzina Majorovs.

Eksperimentālās pilotražotnes izveidi AS “Rīgas piena kombināts” telpās plānots pabeigt līdz šī gada jūlijam. Pilotražotnē strādās “Rīgas piena kombināta” Izpētes un attīstības daļas darbinieki.

Kā ziņots, AS “Rīgas piena kombināts” un AS “Valmieras piens” apvienošanos vienotā koncernā “Food Union” Konkurences padome atļāva 2012.gada 9.maijā, piemērojot vairākus nosacījumus, kas ļaus aizsargāt zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses.

“Food Union” patlaban ir aptuveni 800 darbinieki, bet apvienotā uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 100 miljonus eiro gadā. “Food Union” ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.