Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Sestdiena, 10. decembris, 2016
31. marts, 2014
Drukāt

“Food Union” iegulda 500 000 eiro testa laboratorijas izveidē

Foto: LETAFoto: LETA

Lai paātrinātu jaunu un inovatīvu piena produktu un saldējuma izstrādi un testēšanu, piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” šogad ieguldīs 500 000 eiro eksperimentālas uzņēmuma laboratorijas izveidē, kur tiks veikts pilns ražošanas cikls krēmsiera, saldējuma un citu jaunu produktu šķirņu izveidē, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmuma pārstāvji.

Līdz šim jauno produktu receptūru izstrādei tika izmantotas izejvielu piegādātāju laboratorijas, bet testa apjomu ražošanai – uzņēmuma jaudīgās iekārtas, kas kopumā procesu padarīja dārgu un ilglaicīgu. Lai samazinātu izmaksas jaunu produktu izstrādē un paātrinātu izstrādes procesu, nolemts šogad ieguldīt pusmiljonu eiro modernā laboratorijā jeb pilotražotnē, kur iespējams veikt pilnu izstrādes ciklu.

“Pateicoties jaunajai laboratorijai, “Food Union” spēs vēl dinamiskāk izstrādāt jaunus produktus un ietaupīt desmitiem tūkstošu eiro ik gadu. Pilotražotnē bez ierobežojumiem varēs izstrādāt un testēt dažādu piena produktu, piemēram, jogurtu, skābpiena produktu, krēmsieru, kausēto sieru, putoto desertu un saldējuma, receptūras un noslīpēt ražošanas tehnoloģijas. Ar laboratorijas izveidi nostiprināsim līdera pozīcijas reģionā inovatīvu piena produktu ražošanā,” norādīja uzņēmuma ģenerāldirektors Sergejs Beshmeļņickis.

Savukārt “Food Union” Izpētes un attīstības daļas vadītājs Aleksandrs Majorovs sacīja, ka šogad martā “Food Union” sāka ražot saldos krēmsierus ar avenēm un cepumiem, kuru izstrādes process ilga gandrīz gadu, bet investīcijas receptūras un tehnoloģiju izstrādē sasniedza vairāk nekā 10 000 eiro. “Pateicoties eksperimentālajai pilotražotnei, līdzīgu produktu izstrāde aizņems no diviem līdz četriem mēnešiem un samazinās izstrādes procesa izmaksas vismaz piecas reizes,” atzina Majorovs.

Eksperimentālās pilotražotnes izveidi AS “Rīgas piena kombināts” telpās plānots pabeigt līdz šī gada jūlijam. Pilotražotnē strādās “Rīgas piena kombināta” Izpētes un attīstības daļas darbinieki.

Kā ziņots, AS “Rīgas piena kombināts” un AS “Valmieras piens” apvienošanos vienotā koncernā “Food Union” Konkurences padome atļāva 2012.gada 9.maijā, piemērojot vairākus nosacījumus, kas ļaus aizsargāt zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses.

“Food Union” patlaban ir aptuveni 800 darbinieki, bet apvienotā uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 100 miljonus eiro gadā. “Food Union” ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem.

Pievienot komentāru

No bezdarbnieka par uzņēmēju. Šūšanas ateljē īpašnieces Karīnas pieredze (1)Karīna Šveicare bija biroja vadītāja kādā uzņēmumā, bet... kā tas mēdz notikt, pērn palika bez darba. Pirmais ceļš, lai saņemtu bezdarbnieka pabalstu – reģistrēties Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) ar obligāto informācijas noklausīšanos.
Gribi audzēt savas vistiņas, bet nezini kā sākt? Dzērbeniete Daina Šmite dalās pieredzēVistas grib audzēt arvien vairāk cilvēku, taču trūkst zināšanu, ar ko sākt. – Tas nemaz nav grūti, jo vistas ir visvienkāršāk turamie mājputni. Balva par pūlēm – olas, gaļa un mēslojums, – iedrošina dzērbeniete DAINA ŠMITE.
Gāze būs lētāka, piegāde dārgāka? (5)Atvērtā tirgū dabasgāzes rēķins būs vienkāršāks nekā elektroenerģijas rēķins
Pasaulē
INFOGRAFIKA: Budžeta prioritātes - aizsardzība, drošība, veselība2017. gada valsts budžeta prioritārās nozares ir aizsardzība, sabiedriskā drošība un kārtība, veselība, sociālā aizsardzība un izglītība.
Draugiem Facebook Twitter Google+