Svētās Trīsvienības baznīcas torni Jelgavā Bruno Šaperons ievērojis jau pirmajā ciemošanās reizē. Toreiz ar kolēģiem no Francijas uzņēmēju delegācijas nospriedis – kā radīts restorānam, pat nenojaušot, ka pēc trīs gadiem pats to ierīkos romantiskajās torņa pulksteņa telpās.
Svētās Trīsvienības baznīcas torni Jelgavā Bruno Šaperons ievērojis jau pirmajā ciemošanās reizē. Toreiz ar kolēģiem no Francijas uzņēmēju delegācijas nospriedis – kā radīts restorānam, pat nenojaušot, ka pēc trīs gadiem pats to ierīkos romantiskajās torņa pulksteņa telpās.
Svētās Trīsvienības baznīcas torni Jelgavā Bruno Šaperons ievērojis jau pirmajā ciemošanās reizē. Toreiz ar kolēģiem no Francijas uzņēmēju delegācijas nospriedis – kā radīts restorānam, pat nenojaušot, ka pēc trīs gadiem pats to ierīkos romantiskajās torņa pulksteņa telpās.

Karamelē pirkstus nebāz. Saruna ar franču šefpavāru Latvijā 0

Mūsu dzīvi vada liktenīgas nejaušības. Kas zina, vai francūzis šefpavārs BRUNO ŠAPERONS, liekot roku uz sirds, šodien teiktu “Es mīlu Latviju”, ja ne astoņu gadu sena tikšanās kādā Bordo vīna daudzināšanas suarejā* Melngalvju namā, kur gadījies sākt sarunu ar Jelgavas vietvaldi Andri Rāviņu. Mērs teicies neko nesaprotot no smalkajiem franču vīniem, un Bruno ievadījis viņu Bordo pasaulē. “Tā mēs pavadījām laiku sarunās, ātri vien pienāca nakts stunda, un pēc tam Rāviņa kungs man mācīja degustēt šņabjus un konjakus…”

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 72
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Nākamās dienas rītā Jelgavā viņu sagaidījusi delegācija ar jautājumu – vai jūs mūsu labā kaut ko izdarīsiet? Pārsteigtais francūzis atbildējis “Bien sur – protams” un ticis savaņģots par pavārmākslas skolmeistaru Amatu vidusskolā. Iepatikās viņam gan Latvija, gan atturīgie, bet sirsnīgie latvieši tik ļoti, ka pirms pieciem gadiem cēlajā un leģendām apvītajā Svētās Trīsvienības baznīcas tornī atvēra restorānu un nosauca to mīļotās sievas Marijas vārdā.

Karamelē pirkstus nebāz

Francijā, netālu no Parīzes, Bruno pieder divi restorāni un izbraukuma banketu uzņēmums. Šaperonu dzimtā viņš ir pavārs ceturtajā paaudzē – pavārmākslas pamatus iemācījusi mamma, kas tos mantojusi no Bruno vecmāmiņas, un savukārt viņa – no savas mammas. – Pirmā lieta, ko es izdarīju virtuvē – ieliku roku karstā karamelē un apdedzināju to, – par karjeras pirmsākumiem Šaperonu ģimenes restorānā pasmaida šefs. Mazo puišeli sāpīgā pieredze nemaz nav nobiedējusi, viņš atkal trešdienās, kad bērniem Francijā nebija jāiet uz skolu, maisījies mātei pa kājām un izmēģinājis savus meistarstiķus. – Jutos kā dzimis šajā pasaulē – pavārmākslā, konditorejā, maizniecībā –, tāpēc tas bija tikai dabiski, ka arī es kļuvu par pavāru, – nospriež Bruno. Mantojumā viņš saņēmis arī dzimtas īpašās receptes, viena no tām ir creme caramel**, kas allaž atgādinot, ka karstā karamelē pirkstus bāzt nevajag.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.