Mobilā versija
+3.5°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
26. oktobris, 2015
Drukāt

Karamelē pirkstus nebāz. Saruna ar franču šefpavāru Latvijā

1. Mūsu dzīvi vada liktenīgas nejaušības. K

1no4
Saperons

Nākamās dienas rītā Jelgavā viņu sagaidījusi delegācija ar jautājumu – vai jūs mūsu labā kaut ko izdarīsiet? Pārsteigtais francūzis atbildējis “Bien sur – protams” un ticis savaņģots par pavārmākslas skolmeistaru Amatu vidusskolā. Iepatikās viņam gan Latvija, gan atturīgie, bet sirsnīgie latvieši tik ļoti, ka pirms pieciem gadiem cēlajā un leģendām apvītajā Svētās Trīsvienības baznīcas tornī atvēra restorānu un nosauca to mīļotās sievas Marijas vārdā.

Karamelē pirkstus nebāz

Francijā, netālu no Parīzes, Bruno pieder divi restorāni un izbraukuma banketu uzņēmums. Šaperonu dzimtā viņš ir pavārs ceturtajā paaudzē – pavārmākslas pamatus iemācījusi mamma, kas tos mantojusi no Bruno vecmāmiņas, un savukārt viņa – no savas mammas. – Pirmā lieta, ko es izdarīju virtuvē – ieliku roku karstā karamelē un apdedzināju to, – par karjeras pirmsākumiem Šaperonu ģimenes restorānā pasmaida šefs. Mazo puišeli sāpīgā pieredze nemaz nav nobiedējusi, viņš atkal trešdienās, kad bērniem Francijā nebija jāiet uz skolu, maisījies mātei pa kājām un izmēģinājis savus meistarstiķus. – Jutos kā dzimis šajā pasaulē – pavārmākslā, konditorejā, maizniecībā –, tāpēc tas bija tikai dabiski, ka arī es kļuvu par pavāru, – nospriež Bruno. Mantojumā viņš saņēmis arī dzimtas īpašās receptes, viena no tām ir creme caramel**, kas allaž atgādinot, ka karstā karamelē pirkstus bāzt nevajag.

  1. Mūsu dzīvi vada liktenīgas nejaušības. K
  2. Skola – toreiz un tagad
  3. Pa astoņiem gadiem iepazinis "vietējo dz
  4. Jūtos te labi Svētās

Pievienot komentāru

Medību laikā sievietei iešauj kājā Sestdien Kurzemē medību laikā kāda sieviete guvusi šautu brūci kājā.
Draugiem Facebook Twitter Google+