Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
9. jūnijs, 2014
Drukāt

Fritēti ziedkāposti


Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

• Vidēji liels ziedkāposts

• 200 g kviešu miltu

• Tējkarote cepamā pulvera

• Ķiploka daiviņa

• Sīpols

• 50 g Parmezāna siera

• Ola

• ⅓ tējkarotes kurkumas

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• ½ tējkarotes sāls

Ziedkāpostu sadala mazākās daļās un ieber pannā, kurā ir puslitrs ūdens un nedaudz sāls. Pavāra 3–4 minūtes, līdz tas kļūst mīksts. Tad strauji atdzesē ledusaukstā ūdenī, notecina caurdurī un rupji sakapā.

Kviešu miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno sāli, kurkumu un maltus melnos piparus. Ziedkāpostus iejauc miltu maisījumā, pievieno smalki sakapātu ķiploka daiviņu, sakapātu sīpolu un sarīvētu sieru. Uzlej ar putojamo slotiņu saputotu olu un samaisa. Pamazām pievieno 50–60 ml ūdens, līdz veidojas bieza mīkla.

Katliņā uzkarsē eļļu un ar ēdamkaroti lej masu karstā eļļā. Ziedkāpostu gabaliņus fritē no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Lieko eļļu nosusina papīra dvielī. Fritētos ziedkāpostus pasniedz ar pikantu mērci. Kraukšķīgi, pikanti un gardi!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+