Publicitātes foto

Fusilli meksikāņu gaumē ar maltu liellopa gaļu 0

Sastāvdaļas (4 personām) –

• 300 g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas

Reklāma
Reklāma

• 550 g maltas liellopa gaļas

• 400 ml konservētu tomātu

• 140 g rīvēta siera

• 1 dzeltenā paprika

• 1 sarkanā paprika

• 1 sīpols

• 2 ķiploka daiviņas

• eļļa cepšanai

Notriektā tautumeita 7
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Lasīt citas ziņas

• 1 ēdamkarote Meksikas ēdienu garšvielu maisījuma

• šķipsna sāls

• 1 ēdamkarote brūnā cukura

Pagatavošana.

Uzkarsētā eļļā pannā vai katlā apcep sagrieztus sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un cep vēl pāris minūšu, tad pieber paprikas sloksnītes un cep trīs minūtes. Tad pieliek gaļu, garšvielu maisījumu, sāli un cukuru un, ik pa laikam apmaisot, cep piecas minūtes. Pievieno tomātus, samaisa, uzliek pannai (katlam) vāku un sautē 7–10 minūtes. Virumu pārkaisa ar rīvēto sieru, izslēdz uguni un uzliek vāku. Pēc piecām minūtēm atkal visu samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr kūst siers, lielā katlā uzvāra ūdeni, pieber šķipsnu sāls un vāra pastu septiņas minūtes, lai tā ir vēl nedaudz cieta. Nolej ūdeni. Fusilli samaisa ar gaļas mērci, uzbārsta koriandra lapiņas un pasniedz karstu.

! Meksikas ēdienu garšvielu maisījumu var pagatavot, vienādās daļās sajaucot maltas kumīna sēkliņas, saldās paprikas pulveri, maltu raudeni, šķipsnu čili pulvera un šķipsnu ķiploku pulvera.

Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore

UZZIŅA

Fusilli – makaronu spirālītes

Penne – makaroni caurulīšu izskatā

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.