Mobilā versija
Brīdinājums +0.5°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
13. decembris, 2013
Drukāt

Gailenēm pildīts fazāns ar sālī cepta pastinaka biezeni, cūku pupām un gaileņu krēmu


Ja nu jums palaimējies un esat nomedījis fazānu – Māris Astičs rāda, kā pagatavot šo putnu.

 

Sastāvdaļas

Divām porcijām

Fazāns, selerijas sakne, pusotra sīpola, burkāns, glāze alus, 400 g gaileņu, 100 ml saldā krējuma, ēdamkarote krējumsiera, ēdamkarote rīvēta cietā siera, ķiploka daiva, ēdamkarote sviesta, eļļa cepšanai, timiāna, rozmarīna, pētersīļa zariņi, sāls, pipari.

Biezenim: liels pastinaks, sāls pastinaka cepšanai, 60 – 70 ml saldā krējuma, 60 – 70 ml piena, sāls, pipari un nedaudz rīvēta muskatrieksta.

Divas bietes, sauja lobītu cūku pupu, sauja kressalātu.

Kā gatavot?

1. Fazānam novelk ādu, atdala kājas un izgriež filejas. Filejas noliek malā. Gaļu apkaisa ar timiānu, rozmarīnu, pipariem, sāli. Sagriež gabalos selerijas sakni, burkānu, sīpolu un strauji apcep eļļā kopā ar fazāna gaļas gabaliem, pielej alu, novāra.

2. Liek cepampannā, pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī 100 grādos sešas stundas. Gatavo mērci. Nolej cepeša šķidrumu, vāra, līdz sabiezē, papildus pievienojot sviestu.

3. Vienu trešdaļu gaileņu izmanto fazāna pildījumam. Sakapā gailenes, vienu sīpolu, ķiploku, pievieno timiānu, rozmarīnu, sāli, piparus un apcep eļļā, līdz iztvaikojis šķidrums. Atdzesē, pievieno tējkaroti rīvēta cietā siera un tējkaroti krējumsiera, sakapātus pētersīļus.

4. Izklāj fazāna ādu, apkaisa ar timiānu, pipariem, sāli. Uzklāj uz tās fazāna fileju, kas apkaisīta ar timiānu, rozmarīnu, pipariem, sāli. Uz filejas uzklāj gaileņu masu un satin veltnītī, ko stingri ietin pārtikas plēvē vairākās kārtās.

5. Liek verdošā, bet ne vārošā ūdenī, un karsē 15 līdz 17 minūtes, lai veltnītis izsilst. Izņem no ūdens un atpūtina neiztītu 4 līdz 5 minūtes.

6. Veltnīti iztin no plēves, apcep sviestā un eļļā, lai apbrūnē āda. Fazāna gaļai jābūt gaiši rozā krāsā.

7. Pārējās gailenes uz pannas eļļā apcep kopā ar pusi sakapāta sīpola, sasmalcinātu ķiploku, timiānu un sāli. Dažas gailenes noliek dekorēšanai, pārējām pievieno 150 ml saldā krējuma, savāra un sablenderē, lai veidojas krēms.

8. Gatavo pastinaku. Pastinaku ar visu mizu liek uz cepampannas, pievieno timiānu, rozmarīnu. Aplipinot vai apberot pārklāj ar sāli. Dārzeņa cepšana sālī dod spēcīgāku garšu. Liek cepeškrāsnī 175 grādos cepties 30 līdz 40 minūtes. Pastinaks gatavs, kad to var viegli caurdurt ar nazi. Gatavo pastinaku nomizo, sagriež gabaliņos, liek katliņā, pielej saldo krējumu, pienu, uzkaisa piparus, pierīvē muskatriekstu. Masu uzsilda, sablenderē un izberž caur sietu.

9. Blanšē cūku pupas – vienu līdz divas minūtes pavāra, izņem no ūdens un noloba miziņu. Uzkaisa sāli, piparus un apcep sviestā kopā ar sasmalcinātu ķiploku. Etiķūdenī novāra jaunās bietes, atdzesē, sagriež, apslaka ar kaņepju eļļu, apkaisa ar pipariem, sāli. Sagatavo kressalātus.

10. Liek uz šķīvja pastinaka biezeni, cūku pupas, gailenes, sautēto fazāna kāju, gaileņu krēmu, sagrieztu fazāna veltnīti un pārlej ar novārījuma mērci.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+