Mobilā versija
+4.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
2. septembris, 2013
Drukāt

Gaileņu biezzupa ar tīģergarnelēm

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Meksikāņu virtuves lietpratējs, restorānu tīkla “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs piedāvā receptes, kurās asie dienvidnieku produkti lieliski mijiedarbojas ar Latvijā atrodamajiem labumiem. Meksikas platuma grādos gailenes nav atrodamas, turpretim Latvijā tās šobrīd sparīgi aug, tāpēc tiek piedāvāta iespēja “trāpīt diviem zaķiem ar vienu šāvienu”. Pēc veselīgas pastaigas un azartiskas sēņu lasīšanas varēsiet vakarā pagatavot gardu maltīti, kas jūsu gardēža vēderam liks aizmirst par citu ēdienu eksistenci!

Čauders (biezzupa) ar tīģergarnelēm 4 personām

Sastāvdaļas

Sviests ¼ paciņas
Gailenes 200 g.
Tīģergarneles saldētas 8 gab.
Smalki sakapāti sīpoli 1 gab. vidēja lieluma
2 ķiploka daivas
Kartupeļi 200 g. jeb 2 nelieli kartupeļi
Burkāni 140 g. jeb 1 vidēja lieluma
Dārzeņu vai vistas buljons 400 g.
Piens 200 g.
Saldais krējums 200 g.
Milti 3 tējkarotes
Timiāns 1 zariņš
Sāls, pipars pēc garšas

Sagatavošana

Vispirms katlā izkausē sviestu, pievieno gailenes, sīpolus, burkānus un ķiplokus. Pēc tam viss tiek sacepts apmēram 3-5 minūtes, katla saturam pievieno miltus un turpina to apcept uz lēnas uguns vēl apmēram 3-5 minūtes. Svarīgi, lai ēdiens netiktu piededzināts. Kad iegūtā masa ir apcepta, tai lēnām lej klāt buljonu un ar putojamo slotiņu visu samaisa, pievieno klāt kubiciņos sagrieztus kartupeļus. Vāra, kamēr kartupeļi gatavi. Kad tie ir izvārījušies, pievieno timiānu, pienu un saldo krējumu, vārot uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes. Pašās beigās pievieno apceptas garneles.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+