Mobilā versija
Brīdinājums -0.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
24. augusts, 2014
Drukāt

Gaisīgi un nežēlīgi garšīgi gredzentiņi (4)

Foto-vk.comFoto-vk.com

Gaisīgie un garšīgie gredzentiņi ir veidoti uz kefīra bāzes. Protams, tie nesanāk diētiski, jo tiek cepti lielā eļļas daudzumā. Taču garša ir fantastiska.

Sastāvdaļas – 250 ml kefīra, 1 ola, 5 ēdamkarotes cukura (var variēt daudzumu pēc garšas), šķipsniņa sāls, 1/2 tējkarotes sodas, 3 ēdamkarotes augu eļļas, 2,5-3 glāzes miltu, augu eļļa cepšanai, pūdercukurs dekorēšanai.

Pagatavošana. Kefīram pievienot olu, cukuru un sāli, visu rūpīgi samaisīt. Pēc tam masai pievienot sodu un augu eļļu. Piebērt sijātus miltus un mīklu rūpīgi samaisīt. Mīklai jāsanāk gludai un jālīp nost no rokām.

Iegūto mīklu izrullēt apmēram 1 cm biezumā.

Ar krūzi izspiest no mīklas aplīšus, kuriem pa vidu ar mazu glāzīti izspiest otru riņķi, lai veidojas gredzentiņi. Mīklas pārpalikumus vēlreiz samīcīt kopā un veidot jaunus gredzentiņus.

Sakarsētā pannā ieliet pietiekami eļļas, lai pannā tās daudzums būtu vismaz 1 cm dziļumā. Sakarsētajā eļļā likt gredzentiņus un no abām pusēm apcept uz vidējas uguns.

Vēl karstus gredzentiņus pārkaisīt ar pūdercukuru.Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (4)

  1. un arī nežēlīgi neveselīgi..

  2. garšīgs gabaliņš

  3. Vēl nesakarsētā eļļā ielej nedaudz etiķi,arī tad eļļa nesasūcas virtuļos.

  4. Mīklai jāpielej ēdamkarote alkohola, lai eļļa neiesūktos virtuļos.

Draugiem Facebook Twitter Google+