Mobilā versija
+5.2°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
28. septembris, 2015
Drukāt

Gaļas bumbiņas Austrumu noskaņās

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

Gaļas bumbiņām:
700g maltā liellopa gaļa
1 mazs sīpols
1 tējk. kūpināta paprika
1 tējk. kumīns
eļļa
sāls, pipari
Jogurta mērcei:
200g turku/grieķu jogurts
kinza
1 ķiploka daiviņa
Tomātu mērcei:
400g sasmalcināti konservēti tomāti
2 ķiploka daiviņas
sāls
125g spināti
1 tējk. sumah

Pagatavošana

Tīrā sausā pannā ielikt spinātus, pievienot nedaudz ūdeni un karsēt līdz spināti kļūst mīksti. Spinātus pārlikt šķīvī un atlikt līdz pasniegšanai.

Malto gaļu sajaukt ar sasmalcinātu sīpolu, kūpinātu papriku, kumīnu, pievienot sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveidot valrieksta lielumā gaļas bumbiņas un uzcept uzkarsētā pannā.

Jogurta mērcei kinzu un ķiploka daiviņas smalki sakapāt, pievienot jogurtu un sāli pēc garšas.

Tomātu mērcei tomātus sajaukt ar smalki sakapātiem ķiplokiem un pievienot pēc garšas sāli.

Porcijas šķīvjos kārto spinātus, jogurta mērci, gaļas bumbiņas, pa virsu pārlej ar tomātu mērci un pārkaisa ar sumahu.

Pasniedz ar lavašu, turku maizi vai rīsiem.

 

Recepti tapusi sadarbībā ar “Prizmu”

Recepti piedāvā:

bonap

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+