Mobilā versija
-2.2°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
17. janvāris, 2014
Drukāt

Gaļas kotletes ar rīsiem
 (1)

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas: 500 g maltas gaļas, 80 g rīsu, ¼ kāpostgalvas, 2 burkāni, 2 ķiploku daiviņas.

Mērcei:

• 150 g skābā krējuma,

• 150 g tomātu mērces,

• 3 ēdamkarotes cukura,

• 50 ml ūdens,

• sāls un malti melnie pipari.

 

Kā gatavot?

Sīpolus smalki sagriež, rīsus novāra pusgatavus. Kāpostgalvu sakapā mazos gabaliņos, burkānus sarīvē. Ķiploku daiviņas izspiež caur spiedi. Visu samaisa viendabīgā masā un veido bumbiņas. Pagatavo mērci, sajaucot skābo krējumu ar tomātu mērci un pievienojot ūdeni, cukuru, sāli, maltus melnos piparus. Ja izmanto svaigus tomātus, ūdeni nelej, jo tie jau ir sulīgi. Mērci ielej cepamajā formā, kārto tajā kotlešu bumbiņas un cep +180 grādos aptuveni 40 minūtes.

 

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Tie jau ir tefteli…:)) nevis kotletes.

Draugiem Facebook Twitter Google+