Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
26. augusts, 2014
Drukāt

Gandrīz universāla
 dārzeņu un garšaugu piedeva (7)

piedevas_garsviela

Ināra Zēberga, žurnāla “Praktiskais Latvietis” literārā redaktore
: Šī dārzeņu un garšaugu recepte aizgūta no Ukrainā dzīvojošajiem radiniekiem vēl tolaik, kad nebija modernu saldētavu un garšaugus ziemai saglabāja, pievienojot sāli, vai izkaltēja un samala kafijas dzirnaviņās. Arī tagad ne visu iespējams sasaldēt. Piedeva var noderēt saimniecēm, kurām mājās nav ietilpīgu saldējamo kameru vai kas norūpējušās par to, kur likt bagāto ražu – papriku, burkānus, sīpolus, tomātus, pat tos, kas neizskatās tik glīti vai nav ilgi uzglabājami.

Dārzeņu un garšaugu piedeva 


• 500 g tomātu

• 500 g sīpolu

• 200 g paprikas

• 350 g burkānu

• 200 g paprikas

• 150 g nepāraugušu diļļu

• 150 g pētersīļu

• 400 g sāls

Dārzeņus un garšaugus sīki sagriež, burkānus rupji sarīvē. Visu sajauc ar sāli un cieši pilda sterilās burkās. Ja vēlas, lieko šķidrumu nolej. Es drošības labad uzleju nedaudz olīveļļas. Uzskrūvē vāciņu un glabā ledusskapī (var izturēt pat gadu). No šāda daudzuma var iegūt aptuveni 1,5 litrus maisījuma.

Piedeva ir universāla – var likt pie zupām, sautējumiem, gaļas ēdieniem, arī vārot, piemēram, galertu vai sutinot kāpostus, izceptās karbonādes vai liellopa gaļas šķēles. Taču jāuzmanās, lai nepārsālītu ēdienu, jo piedevā ir gana daudz sāls.

Pievienot komentāru

Komentāri (7)

  1. Jau uz katlu liek vienu puslitra burciņu šitā labuma, tad tajā būs ( 400 g : 3 ) = 133 g sāls. Nav tā kā par traku? Tas ir 27 dienas devas.

  2. sadas piedevas mes jau gatavojam gandriz 40.gadus ,tas nav nekas jauns

  3. Cik tad īsti to papriku vajag

  4. Tas kvantums sāls visu sabojās…

  5. Izrādās vēl puravi vajadzīgi

  6. kapec divreiz paprika?

  7. Jautājums:Ko nozīmē paprika 2x. Kaut kas nav nosaukts vai kļūdas dēļ 2x ierakstījies?

Draugiem Facebook Twitter Google+