Gandrīz universāla
 dārzeņu un garšaugu piedeva 7

Ināra Zēberga, žurnāla “Praktiskais Latvietis” literārā redaktore
: Šī dārzeņu un garšaugu recepte aizgūta no Ukrainā dzīvojošajiem radiniekiem vēl tolaik, kad nebija modernu saldētavu un garšaugus ziemai saglabāja, pievienojot sāli, vai izkaltēja un samala kafijas dzirnaviņās. Arī tagad ne visu iespējams sasaldēt. Piedeva var noderēt saimniecēm, kurām mājās nav ietilpīgu saldējamo kameru vai kas norūpējušās par to, kur likt bagāto ražu – papriku, burkānus, sīpolus, tomātus, pat tos, kas neizskatās tik glīti vai nav ilgi uzglabājami.

Reklāma
Reklāma

Dārzeņu un garšaugu piedeva 


• 500 g tomātu

• 500 g sīpolu

• 200 g paprikas

• 350 g burkānu

• 200 g paprikas

• 150 g nepāraugušu diļļu

• 150 g pētersīļu

• 400 g sāls

Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Lasīt citas ziņas

Dārzeņus un garšaugus sīki sagriež, burkānus rupji sarīvē. Visu sajauc ar sāli un cieši pilda sterilās burkās. Ja vēlas, lieko šķidrumu nolej. Es drošības labad uzleju nedaudz olīveļļas. Uzskrūvē vāciņu un glabā ledusskapī (var izturēt pat gadu). No šāda daudzuma var iegūt aptuveni 1,5 litrus maisījuma.

Piedeva ir universāla – var likt pie zupām, sautējumiem, gaļas ēdieniem, arī vārot, piemēram, galertu vai sutinot kāpostus, izceptās karbonādes vai liellopa gaļas šķēles. Taču jāuzmanās, lai nepārsālītu ēdienu, jo piedevā ir gana daudz sāls.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.