Gandrīz universāla
 dārzeņu un garšaugu piedeva 7

Ināra Zēberga, žurnāla “Praktiskais Latvietis” literārā redaktore
: Šī dārzeņu un garšaugu recepte aizgūta no Ukrainā dzīvojošajiem radiniekiem vēl tolaik, kad nebija modernu saldētavu un garšaugus ziemai saglabāja, pievienojot sāli, vai izkaltēja un samala kafijas dzirnaviņās. Arī tagad ne visu iespējams sasaldēt. Piedeva var noderēt saimniecēm, kurām mājās nav ietilpīgu saldējamo kameru vai kas norūpējušās par to, kur likt bagāto ražu – papriku, burkānus, sīpolus, tomātus, pat tos, kas neizskatās tik glīti vai nav ilgi uzglabājami.

Reklāma
Reklāma

Dārzeņu un garšaugu piedeva 


• 500 g tomātu

• 500 g sīpolu

• 200 g paprikas

• 350 g burkānu

• 200 g paprikas

• 150 g nepāraugušu diļļu

• 150 g pētersīļu

• 400 g sāls

Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas

Dārzeņus un garšaugus sīki sagriež, burkānus rupji sarīvē. Visu sajauc ar sāli un cieši pilda sterilās burkās. Ja vēlas, lieko šķidrumu nolej. Es drošības labad uzleju nedaudz olīveļļas. Uzskrūvē vāciņu un glabā ledusskapī (var izturēt pat gadu). No šāda daudzuma var iegūt aptuveni 1,5 litrus maisījuma.

Piedeva ir universāla – var likt pie zupām, sautējumiem, gaļas ēdieniem, arī vārot, piemēram, galertu vai sutinot kāpostus, izceptās karbonādes vai liellopa gaļas šķēles. Taču jāuzmanās, lai nepārsālītu ēdienu, jo piedevā ir gana daudz sāls.