Mobilā versija
Brīdinājums +0.2°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
29. septembris, 2013
Drukāt

Garda rulete. Apraksts un fotogrāfijas soli pa solim

rulete-smukumbilde

Draudzenes sūdzas, ka neiznākot laba rulete – kā rullē, tā salūst! Kad iedodu šo recepti, pēc laiciņa ir sajūsmas pilns telefona zvans – sanāca, man arī sanāca, visi tagad ēdam kārām mutēm! Arī jums šī recepte ir jāizmēģina!

 

Mīklai:

• 160 g kviešu miltu,

• 75 g kefīra,

• 1 bundžiņa kondensētā piena ar cukuru,

• 2 tējkarotes cepamā pulvera.

Pildījumam:

• 350 g zemesriekstu,

• 1 bundžiņa vārīta kondensētā piena ar cukuru.

Glazūrai:

• 200 g pūdercukura,

• 1 tējkarote kakao pulvera,

• 3 – 4 ēdamkarotes kefīra.

 

{gallery id=”2198″}

1. Kondensēto pienu ielej mīklas bļodā.

2. Pievieno kefīru.

3 Pieliek cepamo pulveri.

4. Pieber kviešu miltus un samaisa, līdz iegūst mīklu bieza skābā krējuma konsistencē. Ja iznāk biezāka, jāpievieno vēl pāris ēdamkarotes kefīra.

5. Pannu (28 x 35 cm) izklāj ar cepamo papīru un ielej mazliet eļļas, pēc tam ar otiņu vai pirkstiem to vienmērīgi izsmērē pa visu laukumu. Tas ir svarīgi, lai rulete nekad nepieliptu pie pannas.

6. Mīklu mazām porcijām lej visas pannas platumā.

7. Ar ēdamkaroti rūpīgi izlīdzina – lai gan liekas, ka mīklas ir par maz, cepšanas laikā tā pacelsies. Ja gatavo ruletes ar biezu biskvīta kārtu, tās sanāk sausas un ne tik gardas, jo par daudz maizes. Liek cepties +170 °C temperatūrā aptuveni 22 – 25 minūtes.

8. Kamēr mīkla cepas, uz mazas pannas viegli apgrauzdē zemesriekstus, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg.

9. Kad zemesrieksti atdzisuši, tos viegli samaļ blenderī (nevis miltos, bet gan rupjos graudiņos).

10. Karstu biskvītu izņem no cepeškrāsns un tūlīt uzsmērē vārītu kondensēto pienu.

11. Pārber ar zemesriekstiem.

12. Vēl karstu biskvītu satin ruletē un noliek atdzesēties.

13. Tikmēr gatavo glazūru – samaļ pūdercukuru un pamazām pievieno kefīru. Tas jādara ļoti uzmanīgi, pa ēdamkarotei, lai glazūra iznāktu bieza.

14. Glazūrai jābūt biezākai nekā skābais krējums, citādi tā notecēs no ruletes.

15. Pāris ēdamkarotes glazūras ieliek citā bļodiņā un pievieno tējkaroti kakao pulvera.

16. Balto glazūru lēnām klāj uz ruletes – sāk no augšas, mazliet piepalīdzot ar karoti, līdz vienmērīgi pārklāj visu virsmu.

17. Tumšo glazūru ieliek konditorejas maisiņā (ja nav pieejams, var izmantot tīru parasto plastmasas maisiņu, kuram to pilda vienā stūrī un pēc tam nogriež galiņu).

18. Vieglām kustībām uzklāj tumšo glazūru un atstāj sastingt. Iznāk fantastiski garda, salda un aromātiska rulete!

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+