Mobilā versija
-0.7°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
2. augusts, 2014
Drukāt

Aveņu ievārījums ar kokosu
 (2)

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Bija laiks, kad visi kārām mutēm ziemā ēda visparastākos ievārījumus no zemenēm, jāņogām, upenēm un āboliem. Tad modē nāca ķiršu un aveņu ievārījumi un citi klasiskie lielākoties tika izbrāķēti. Ar ko pārsteigt izlepušās garšas kārpiņas? Vajag mazliet fantāzijas, lai pagatavotu neparastākus saldos un sāļos ievārījumus.

Sastāvdaļas:

• kilograms aveņu

• 500 g ievārījuma cukura

• 50 g kokosa skaidiņu

• viena citrona sula

• vaniļas pāksts

Pagatavošana. Avenes ieber katliņā, pievieno ievārījuma cukuru, citrona sulu un uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti. Vāra 10 minūtes. Pievieno kokosa skaidiņas un samaisa. Sapilda tīrās burkās. Ļoti aromātisks un gards ievārījums, kokoss lieliski sader ar vaniļu un avenēm.

Vaniļas pāksts vietā var pielikt piecas ēdamkarotes kokosriekstu liķiera, tad garša būs vēl intensīvāka.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Avenēm gan neko klāt nelikšu. Vismaz šo bērnības garšu gribu patur.et nemainīgu.

  2. Par cik kā no bērnības avenes ir tās ogas bez kurām es ziemu iedomāties nevaru..pati lasiju laukos..pati kolhoza vagās pelnīju cukura naudu….iet laiks mainās daudz kas bet man šī garša neaizmirstas un hopā….vienā dienā pagātne un tagadne vienā burkā, šodien man piemeties kaut kāds garšas vadātājs…viss kas saistās ar kokosu mmmm. traks var palikt…un pēkšņi tāds man negaidīts mīļāko garšu apvienojums…paldies noteikti izmēģināšu…viens jautājums kā Jums tas ienācā prātā? prakse….vai….

Draugiem Facebook Twitter Google+