Mafini ar avenēm
Mafini ar avenēm
Foto – Valdis Semjonovs

Gardi mafini ar avenēm 0

Saldajiem mafiniem der gan svaigas, gan saldētas ogas – avenes, mellenes, zemenes, upenes, dzērvenes, smiltsērkšķi un arī rabarberi. Savukārt sāļajiem var izmantot salami, fetas sieru un olīvas, vārītu vistas fileju, šķiņķi, sieru un tomātus, zilo sieru.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 275 g kviešu miltu
• 175 g cukura
• 125 g sviesta
• 100 ml 35% saldā krējuma
• 2 olas
• 1 tējkarote vaniļas cukura (vai ¼ vaniļas pāksts)
• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
• 200 g aveņu

Pagatavošana.
Sviestu un cukuru sakuļ ar mikseri, pēc tam pa vienai pievieno olas. Miltiem pieber cepamo pulveri un vaniļas cukuru, tad maisot iesijā masā un pakāpeniski pievieno saldo krējumu. Miltus neber visus uzreiz, bet pamazām, jo tad neveidosies kunkuļi. Mīklu kārtīgi samaisa ar koka karoti, lai tajā būtu vairāk gaisa un mafini būtu gaisīgāki.
Silikona veidnē ievieto papīra formiņas un katrā ieliek nedaudz mīklas. Uz katra mīklas pikucīša kārto trīs, četras avenes. Ar ogām nevajag pārspīlēt, jo tad mafini cepot necelsies. Pēc tam uzlej mīklu tā, lai ogas tiktu nosegtas un būtu aizpildītas 3/4 formiņas. Silikona veidni liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un mafinus cep +200 °C temperatūrā aptuveni 15–20 minūtes. Mafinus nedaudz atdzesē un dekorē ar ogām (tas ļaus nojaust, kuras ogas ir iekšpusē), mandeļu skaidiņām, šokolādi vai pūdercukuru. Var arī ar karstā ūdens peldē izkausētu šokolādi, kas pildīta konditorejas maisiņā, uzzīmēt sirsniņu vai puķīti.