Mobilā versija
Brīdinājums -0.4°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
22. jūlijs, 2014
Drukāt

Gards un skaists vasaras ogu upeņu deserts

Foto no niksya.ruFoto no niksya.ru

Sastāvdaļas 2 porcijām

Saldējumam:

120 g upeņu

60 g pūdercukura

120 g maskarpones siera

150 ml saldā krējuma

Filo mīklai:

2 strēmeles filo mīklas

atdzesēts sviests

pūdercukurs

Ogas:

100 g upeņu

3 ēdamkarotes pūdercukura

Pasniegšanai var izmantot vārīto krēmu, dabisku jogurtu vai kokosriekstu krēmu.

Saldējuma pagatavošana.

Nomazgā ogas. Ieliek blenderī kopā ar pūdercukuru un maskarpones sieru. Sakuļ, līdz izveidojas vienmērīga masa.

Ieliek traukā.

Sakuļ saldo krējumu.

Ieliek pie sagatavotās ogu masas. Rūpīgi samaisa.

Pārklāj nelielu formiņu ar pārtikas plēvi. Klāj uz tās “topošo” saldējumu. Ieliek saldējamā kamerā vismaz uz trim stundām.

Filo mīklas pagatavošana:

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Ieklāj vienu plānu filo mīklas kārtu formā.

Pārsmērē to ar sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru.

Pārloka uz pusēm.

Atkal pārsmērē ar sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru. Pārliek uz pusēm.

Atkārtot procedūru, līdz izgriež 2 aplīšus 6-7 cm diametrā.

To pašu izdara ar otru filo mīklas kārtu.

Sagatavotās mīklas formas ieliek cepeškrāsnī cepties uz 15-20 minūtēm.

Ogu masas gatavošana:

Pusi ogu sablenderē, samaisa ar pūdercukuru. Pēc tam pievieno veselas ogas. Ieliek ledusskapī līdz pasniegšanai.

Kopbildes veidošana:

Saldējumu izņem tieši pirms pasniegšanas, jo tas ātri kūst.

Dziļā traukā ielej nedaudz jūsu izvēlēta krēma vai jogurta.

Izņem formiņu ar saldējumu un ar formiņas, kurai ir asas malas, palīdzību, izgriež aplīšus vajadzīgajā diametrā.

Uz krēma liek vienu no filo mīklas sagatavēm. Virs tā – saldējumu. Tad veido upeņu kārtu, viducī uzlej ogu biezeni. Ar to arī rotā šķīvi.

Pārklāj ar otru filo mīklas kārtu.

Pārkaisa ar pūdercukuru.

Recepte no niksya.ru

Pievienot komentāru

Krīgers jūsmoja par Ušakova kaķiem. Vai viņš ies politikā? (6)"Dusmīgo" Pēteri Krīgeru varētu nomainīt "diplomāts" Egils Baldzēns, taču ir arī citi interesenti
Draugiem Facebook Twitter Google+