Mobilā versija
+2.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
27. marts, 2012
Drukāt

Garšu buķete – no vietējiem dārzeņiem


kamadena_km_004

Katram mums ir reizēm gribas baudīt vieglu maltīti. Ne tikai tiem, kas atteikušies no gaļas ēšanas. Šādu iespēju piedāvā veģetārais restorāns “Kamadena” Rīgā, Dzirnavu ielā, kurš durvis vēra nedaudz vairāk kā pirms gada. Tajā var nobaudīt franču, itāliešu un citu tautu veģetāro virtuvi.

Gatavojot plaši izmanto pupiņas, lēcas un zirņus, kas bagātīgi satur olbaltumvielas, arī riekstus, kuru sastāvā ir aminoskābes. Lielāko daļu ēdienu gatavo ar gī sviestu, kas satur A un D vitamīnu. Katru dienu piedāvājumā ir arī ajūrvēdas ēdieni. Gandrīz visus dārzeņus, pienu un tā produktus restorānam piegādā Latvijas zemnieki. Šefpavārs Pauls Kišuro teic, ka, strādājot restorānā “Kamadena”, viņš būtiski pilnveidojisvsavas profesionālās prasmes, jo pagatavot sātīgu maltīti no dārzeņiem, neizmantojot gaļu, ir daudz grūtāk. Te var nogaršot arī gardas pankūkas un kūkas, kuru mīklai nav izmantotas olas.

Dzidrā tomātu zupa Vidusjūras gaumē
KamadenaKM005

Sastāvdaļas. Tomāti, pastinaks, burkāni, kartupeļi, ķiploki, svaigs baziliks, čili pipars, dārzeņu buljons, sāls.

Kā gatavot? Tomātus blanšē, noņem miziņu. Burkānus, pastinaku un kartupeļus notīra, sagriež kubiņos. Katliņā liek sagrieztus tomātus un pārējos dārzeņus, pieber sāli, mazliet čili un vāra, līdz tomāti gandrīz izšķīst. Tad virums izdosies biezāks. Beigās pievieno sakapātu baziliku. Rotā ar ķiršu tomātiņu.

 

 

 

 

 

 

KamadenaKM003Avokado pastēte ar zaļumiem un grauzdētu maizi

Sastāvdaļas. Avokado, svaigi tomāti, saulē kaltēti tomāti, sarkanais sīpols, ķiploks, citrons, sāls, čili pipari, baltmaize.

Kā gatavot? Veikalā izvēlas gatavus, bet ne pārgatavojušos avokado, sagriež mazos kubiņos. Tomātus blanšē, noņem miziņu, sagriež nelielos gabaliņos. Sakapā saulē kaltētos tomātus, sīpolu un ķiploka daiviņu. Sastāvdaļas liek traukā, pievieno mazliet sāls un čili piparus, viegli aplaista ar citronu sulu, sajauc. Ēd ar baltmaizi. Rotā ar biešu un rukolas lapiņām, un tomātu mērci, kas gatavota, savārot tomātus, sīpolus, papriku, čili, ķiploku, pievieno nedaudz sāls un cukura, pēc tam seblenderē.

 

 

 

 

Turku zirņu sautējums ar zaļajām pākšu pupiņām
KamadenaKM002

Sastāvdaļas. Turku zirņi, pastinaks, ziedkāposti, burkāni, brokoļi, svaigas vai saldētas zaļās pākšu pupiņas, melnā sezama sēkliņas, čili, melnie pipari, karijs, sāls. Mērcei: sīpoli, burkāni, ķiploki, ziedkāposti, piens.

Kā gatavot? Turku zirņus mērcē 12 stundas, vāra mīkstus. Brokoļus un ziedkāpostus katru atsevišķi uz brīdi iemērc karstā ūdenī, lai pazūd rūgtenā piegarša. Pastinaku un burkānus notīra, sagriež un kopā ar atkausētām pupiņām apcep dziļā pannā. Pievieno brokoļus un ziedkāpostus, turpina cept. Beigās pievieno vārītus turku zirņus. Sagrieztus sīpolus, ķiplokus, ziedkāpostus un sarīvētus burkānus vāra pienā, sablenderē. Šo mērci lej pāri turku zirņu un dārzeņu sautējumam, brīdi pasautē. Pieber melno sezamu, čili piparus, sāli, melnos piparus, mazliet karija.

 

 

 

 

KamadenaKM001Baltvīnā vārīts ābols ar zemeņu mērci

Sastāvdaļas. Kārtainā mīkla bez rauga, ābols, plombīra saldējums. Mērcei: saldētas zemenes, cukurs.

Kā gatavot? No kārtainās mīklas izgriež taisnstūri, nogriež maliņas. Pamatnes malas apsmērē ar ūdeni, uzloka maliņas, veidojot groziņu. Ābolam izņem serdi, nomizo. Lēnām, lai neizjūk, vāra baltvīnā, kam pievienots nedaudz cukura. Zemenes atkausē, sablenderē ar cukuru. Ābolu liek kārtainās mīklas groziņā, pāri lej zemeņu mērci, virsū – plombīra saldējuma bumbu. Pārkaisa ar pūdercukuru, rotā ar fizāli un piparmētru lapiņām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+