Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Sestdiena, 3. decembris, 2016
23. aprīlis, 2014
Drukāt

Gārsu pesto

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

(4 porcijas)

• 2 saujas jauno gārsu lapiņu

• 40 g ķirbja sēkliņu

• 40 g Parmezāna siera

• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas

• 2–3 ēdamkarotes olīveļļas

• Neliela ķiploka daiviņa

• ¼–½ tējkarotes sāls

• ¼–½ tējkarotes maltu melno piparu

Gārsu lapiņas nomazgā, notecina lieko ūdeni un nedaudz sakapā. Ķiploku notīra un arī sakapā. Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz viendabīgai konsistencei. Ja nav pieejams blenderis, pesto var gatavot piestiņā. Garšo tāpat kā veikalos nopērkamais pesto, un nezinot nevar pateikt, ka klāt ir nevis pētersīļi un baziliks, bet gan gārsa.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+