Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
12. janvāris, 2012
Drukāt

Gatavo mūsu lasītāja. Gardais kāpostu pīrāgs

veeja1_vi_142

Par to, kā mēs, “Latvijas Avīzes” komanda – galvenā redaktore Linda Rasa, mārketinga nodaļas vadītāja Linda Rumka, žurnāliste Dace Kokareviča un fotogrāfs Valdis Ilzēns – pirms Ziemassvētkiem ciemojāmies pie mazsalaciešiem, jau rak­stījām. 


 

Nepieminēts palika tas, cik ļoti mums iegaršojās kāpostu pīrāgs, ar ko mūs cienāja “Ebreķu” saimniece Taiga Vēja. Tā kā palūdzām tā recepti, varam to izstāstīt arī jums, cienījamie lasītāji. Ceram, ka garšos!

 

Gardais kāpostu pīrāgs
Veeja2_VI_14

“Šis kāpostu pīrāgs ir cepts pēc ulmaņlaika receptes, ko iemācījos no savas tantes,” stāsta Taiga Vēja un piebilst, ka īpaši labi pīrāgs garšo kopā ar šampinjonu mērci.

Mīklai vajag: 1 kilogramu miltu un 0,5 kg margarīna, sakultus 2 olu dzeltenumus un 1 baltumu, sāli un cepamo pulveri.

 

Kā gatavot?

No ledusskapja izņem sasaldētu margarīnu un ar rupju rīvi to sasmalcina un iejauc miltos. Pievieno sakultās olas, kas sajauktas ar nedaudz ūdens, un mīca, kamēr gatava. Mīklu viegli izrullē starp diviem plastmasas dēlīšiem. Pildījumam: ņem 1 vidēju kāpostgalvu un astoņas vārītas olas. Kāpostu sagriež un katlā, pievienojot nedaudz sviesta, lēni sautē, kamēr tas kļūst pusmīksts. Tad sajauc ar sagrieztajām olām. Cepamveidnē liek vienu mīklas kārtu, tad pildījumu un otru mīklas kārtu virsū, cep brūnu.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+