Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
18. maijs, 2012
Drukāt

Gatavojam zefīrus!

zefir2

Izrādās, ka ir tik vienkārši pagatavot šos gardos kārumus – zefīrus! Pamēģini un pārliecinies!

 

 

Sastāvdaļas:

1 olas baltums

100 ml ūdens vai 50ml ūdens un 50 ml sīrups (vien 50ml  vajadzīgi gatavojot sīrupu, bet otri 50ml domāti kur uzbriedinam želatīnu, līdz ar to sīrupam der tikai un vienīgi ūdens, bet želatīnu mēs varam izšķīdināt gan ūdenī, gan sīrupā, gan sulā)

2 tēj.k Santa Maria želatīns

8 ēd.k cukurs

1/4 tēj.k citronskābe

šķipsniņa sāls

vaniļas cukurs 1 ēd.k

 

Kā gatavot?

Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz baltums jau palicis krēmīgs, tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru un turpinam putot līdz izveidojas stingra masa, kas nekrīt nost no karotes. Liekam ledusskapī.

Pa to laiku 50ml ūdenī vai sīrupā iemaisam želatīnu, atstājam.zefir1

Katliņā ielejam pārējo 50ml ūdeni,pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi. Vāram, nepārtraukti maisot, kā parādās burbuļi no tā brīža vāram ap 7 minūtēm.

Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni,ja sīrups paliek vienā pikucī nevis izšķīst ūdenī tad gatavs.

Šajā sīrupā, tikko noņemtā no uguns, ielejam želatīnu un izmaisam.

Ņemam saputoto olas baltumu un, nepārtraukti putojot, lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu.

Putojam ap 20 minūtēm, līdz šī krēma masa kļūst bieza, stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām.

Cepamo papīru pārkaisam ar pūdercukuru un ar konditorejas šprici, vai vienkārši ar karoti liekam pikucīšus.

Šādi atstājam zefīrus istabas tempertūrā līdz būs sastinguši. Tas var aizņemt vairākas stundas, bet vislabāk atstāt uz nakti.

Tā kā zefīrus nupat beidzu gatavot, tad varu teikt, ka šī zefīra masa ir ļoti garda, kaut vēl nav sastingusi.

Ar šo zefīra krēmu var dekorēt kūkas, cepumus, kēksus.

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+