Mobilā versija
-2.4°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
19. decembris, 2013
Drukāt

Gavēņa laika recepte – laša fileja ar pērļu kuskusu, apelsīna dzērveņu mērci

Tex Mex fotoTex Mex foto

Advente ir mierpilns un apcerīgs laiks, kas palīdz mums sagatavoties svētku brīnumam. To aizvadām, cenšoties sakārtot lietas un telpu ap mums, kā arī paši sevi – domas, emocijas, izjūtas. Tāpēc kristīgajā tradīcijā būtiska Ziemassvētku gaidīšanas sastāvdaļa ir gavēnis, kas ar saprātīgiem uztura ierobežojumiem un mērenību palīdz cilvēkiem šķīstīt savu dvēseli, prātu un ķermeni. Arī “Tex-Mex” restorāni saviem apmeklētājiem visu Adventes mēnesi, gadumijā un janvāra pirmajā nedēļā piedāvā īpašu gavēņa ēdienkarti, tostarp griķu zupu ar dārzeņiem, garnelēm un bazilika pesto un laša fileju ar pērļu kuskusu, apelsīna dzērveņu mērci un svaigajiem cukīni salātiem.

Laša fileja ar pērļu kuskusu, apelsīna dzērveņu mērci

Sastāvdaļas:

4 personām:

  • Laša fileja 800 gr.
  • Pērļu kuskus 200 gr.
  • Cukīni 320 gr.
  • Burkāni 200 gr.
  • Paprika 200 gr.
  • Sīpoli 100 gr.
  • Parmezāna siers 50 gr.
  • Sāls
  •  Apelsīni 400 gr.
  • Dzērvenes 60 gr.
  • Bazilika pesto 50 gr.
  • Balzamiko krēms 50 gr.
  • Cukurs 40 gr.
  • Pipari

Pagatavošana:

Pērļu kuskusu novāra, tikmēr uz pannas apcep dārzeņus, kas ir sagriezti nelielos kubiņos. Kad dārzeņi gatavi, pievieno pērļu kuskusu un nedaudz ūdeni, lai garšas savijas kopā. Beigās pievieno smalki sarīvētu parmezāna sieru. No apelsīna izspiež sulu, ko liek vārīties, pievienojot cukuru un reducē to. Pēc tam pievieno dzērvenes un nedaudz novāra iegūto masu. Cukīni ar kartupeļu mizojamo nazi tiek sagriezts garenās strēmelēs, ko sajauc ar bazilika pesto. Savukārt laša fileju sagriež servējamās porcijās, pārkaisa ar sāli un pipariem un liek cepties uz pannas ar ādu uz leju, apcep zeltaini brūnu no visām pusēm.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+