Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Sestdiena, 10. decembris, 2016
27. jūlijs, 2012
Drukāt

ĢMO pārtika nav bīstama


Ģenētiski modificētie organismi (ĢMO) nav bīstamāki par to konvencionāli audzētiem ekvivalentiem, intervijā “EurActiv” paziņojusi Eiropas Komisijas galvenā zinātniskā padomniece Anna Glovera, aicinot valstis, kuras kavē ĢMO izmantošanu, par to pārliecināties.

 

“Nav neviena pamatota gadījuma par jebkādu kaitīgu ietekmi uz cilvēka veselību, uz dzīvnieku veselību vai vides stāvokli – tas ir diezgan spēcīgs pierādījums, un es ar pārliecību varu apgalvot, ka ĢMO produktus ēst nav riskantāk kā konvencionāli gatavotu pārtiku,” teica Glovera. “Ja mēs zemi izmantojam biodegvielas ražošanai, tas nozīmē, ka jāintensificē pārtikas ražošana,” viņa secina.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+