Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
6. jūlijs, 2016
Drukāt

7 labas lietas iesaka žurnāla “Mājas Viesis” žurnāliste Ilze Lavrinoviča

GRĀMATA. Saņēmusi darba uzteikumu, žurnāliste Dace Ketlere secina, ka būtībā izirusi arī laulība. Viņa pieliek punktu savai galvaspilsētas dzīvei un ievācas no krustmātes mantotā mazpilsētas īpašumā, kura saimniecības ēkas bēniņos mitinās noslēpumains svešinieks. Dace nenojauš, ka jau pavisam drīz dramatiski savīsies viņas, šā vīrieša, Saeimas deputātes Šarlotes Vīndedzes, pensionētās konditores Mirdzas Līdumas un vairāku citu gaitas. Monikas Zīles romāns "Dullā dzeguze" Lata romānu sērijā laists klajā izdevniecībā "Lauku Avīze".GRĀMATA. Saņēmusi darba uzteikumu, žurnāliste Dace Ketlere secina, ka būtībā izirusi arī laulība. Viņa pieliek punktu savai galvaspilsētas dzīvei un ievācas no krustmātes mantotā mazpilsētas īpašumā, kura saimniecības ēkas bēniņos mitinās noslēpumains svešinieks. Dace nenojauš, ka jau pavisam drīz dramatiski savīsies viņas, šā vīrieša, Saeimas deputātes Šarlotes Vīndedzes, pensionētās konditores Mirdzas Līdumas un vairāku citu gaitas. Monikas Zīles romāns "Dullā dzeguze" Lata romānu sērijā laists klajā izdevniecībā "Lauku Avīze".

GRĀMATA 

Saņēmusi darba uzteikumu, žurnāliste Dace Ketlere secina, ka būtībā izirusi arī laulība. Viņa pieliek punktu savai galvaspilsētas dzīvei un ievācas no krustmātes mantotā mazpilsētas īpašumā, kura saimniecības ēkas bēniņos mitinās noslēpumains svešinieks. Dace nenojauš, ka jau pavisam drīz dramatiski savīsies viņas, šā vīrieša, Saeimas deputātes Šarlotes Vīndedzes, pensionētās konditores Mirdzas Līdumas un vairāku citu gaitas. Monikas Zīles romāns “Dullā dzeguze” Lata romānu sērijā laists klajā izdevniecībā “Lauku Avīze”.

 

 

FILMA

Kādreiz vārgulis – tagad CIP aģents

Kelvins apstiprina bijušā skolasbiedra Boba uzaicinājumu draudzēties “www.facebook.com”. Kā gan varēja nojaust, ka Bobs, kas skolas laikā bija visu izsmiekla objekts, nu ir kļuvis par CIP aģentu un viņam vajadzīgs palīgs globāla mēroga sazvērestības atklāšanā. Komēdija, asa sižeta filma “Pusotrs spiegs” kinoteātros būs skatāma no 8. jūlija.

SARĪKOJUMS

Lai skan Pētera Vaska garadarbs!

Mākslas festivāla “Cēsis2016” atklāšanas koncerts “Klātbūtne” notiks 15. jūlijā Vidzemes koncertzālē. Tajā skanēs šā gada lieljubilāra Pētera Vaska (1946.) Otrais čellkoncerts “Klātbūtne”. Vairāku starptautisku konkursu laureāts čellists Kristaps Bergs šo koncertu komponista klātbūtnē jau spēlējis ārpus Latvijas un guvis augstu viņa novērtējumu. Kopā ar Kristapu Bergu uzstāsies “DD orķestris”, kuru izveidojis Jānis Liepiņš.

IZSTĀDE

Vērtība – vairāk nekā 100 miljoni

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē “Arsenāls” skatāma izstāde “Gara radinieki. Vācu māksla, pēdējais pusgadsimts”. Tā ir pirmā tik liela mēroga Vācijas laikmetīgās vizuālās mākslas retrospekcija Rīgā, kurā piedalās Eiropas un pasaules līmeņa zvaigznes. Tajā apskatāmi 53 autoru 77 darbi – gleznas, zīmējumi, skulptūras, fotogrāfijas, videoinstalācijas un daži konceptuālās mākslas paraugi –, kas radīti no 20. gadsimta 60. gadu beigām līdz mūsdienām. Izstādes vērtība pārsniedz 100 miljonus eiro. Izstāde būs atvērta 21. augustam.

JAUNUMS

Veikalos – vērtīgā kefīra baltmaize!

SIA “Fazer” krāsnīs nesen sāka cept jaunu maizes veidu – kefīra baltmaizi, kam pievienota jodētā sāls. Mīkla gatavota no augstvērtīgiem kviešu miltiem un kefīra, tādējādi tā ir labs proteīna un kalcija avots spēkam un izturībai. Īpašās receptes dēļ šai maizei ir izcila struktūra, kas garantē garšas baudījumu, bagātinātu ar piena vērtīgajām īpašībām.

GARDI

Ar šokolādi un zemenēm – ņam!

Nosaukums “Oreo kūka” cēlies no Oreo cepumiem, taču šos cepumus var aizstāt ar Selgas šokolādes cepumiem, stāsta čaklā saimniece Ina Frīdberga no Tērvetes novada. 5 olas, 250 g cukura un šķipsniņu sāls ar mikseri puto vismaz 5 min 140 g miltu, 70 g kakao un 1 tējk. cepampulvera samaisa un iemaisa saputotajās olās. 1/2 glāzi piena uzvāra, pievieno 30 g sviesta un maisa, līdz tas izkusis. Karstu pievieno mīklai, kārtīgi samaisa. Lej formā un iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos cep gatavu. Atdzesē, ar asu nazi sadala divās daļās. Krēmu gatavo, 700 g saldā krējuma saputojot ar cukuru (pēc garšas) un vaniļu, bet ne pārāk stingri. Pievieno 300 g Filadelfijas siera un puto, līdz izveidojas viendabīga krēmīga masa. Sadrupina vienu paciņu Selgas šokolādes cepumu, pievieno krēmam, viegli samaisa. Uz biskvīta plāksnes uzziež 2/3 krēma, nolīdzina, virsū liek otru biskvīta kārtu un atlikušo krēmu. Nolīdzina, uz dažām stundām ievieto ledusskapī. Pirms pasniegšanas rotā ar ogām un šokolādi.

DZĪVES GUDRĪBA

Nekas tā neveicina nākotnes veidošanos kā drosmīgi sapņi. Šodien – utopija, rīt – miesa un asinis.

Viktors Igo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+