GRĀMATA. “Jāņa Rozes apgāds” laidis klajā recepšu grāmatu “Salātu bārs”, kurā apkopotas 80 salātu receptes, kā arī padomi, kā pagatavot gardas salātu mērces. Ir taču vasara – īstais laiks ļauties eksperimentiem, ar veselīgu maltīti stiprināt veselību un atjaunot organisma enerģijas rezerves!
GRĀMATA. “Jāņa Rozes apgāds” laidis klajā recepšu grāmatu “Salātu bārs”, kurā apkopotas 80 salātu receptes, kā arī padomi, kā pagatavot gardas salātu mērces. Ir taču vasara – īstais laiks ļauties eksperimentiem, ar veselīgu maltīti stiprināt veselību un atjaunot organisma enerģijas rezerves!
GRĀMATA. “Jāņa Rozes apgāds” laidis klajā recepšu grāmatu “Salātu bārs”, kurā apkopotas 80 salātu receptes, kā arī padomi, kā pagatavot gardas salātu mērces. Ir taču vasara – īstais laiks ļauties eksperimentiem, ar veselīgu maltīti stiprināt veselību un atjaunot organisma enerģijas rezerves!

7 labas lietas iesaka žurnāla “Mājas Viesis” žurnāliste Ilze Lavrinoviča 0

GRĀMATA

“Jāņa Rozes apgāds” laidis klajā recepšu grāmatu “Salātu bārs”, kurā apkopotas 80 salātu receptes, kā arī padomi, kā pagatavot gardas salātu mērces. Ir taču vasara – īstais laiks ļauties eksperimentiem, ar veselīgu maltīti stiprināt veselību un atjaunot organisma enerģijas rezerves!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Jūsu īkšķu novietojums, sakrustojot pirkstus, atklāj daudz par jūsu personību 12
Veselam
7 produkti, kas visiem šķiet veselīgi, taču patiesībā tādi nav 16
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Lasīt citas ziņas

FILMA

Spēcīga un emocionāla drāma

Džozefs Fainss un Nikola Kidmena ”Svešajā zemē”

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārkeru ģimene pārceļas uz nomaļu Austrālijas tuksneša pilsētiņu. Drīz Pārkeru pāri satriec negaidīta traģēdija – kamēr pilsētiņa gatavojas smilšu vētrai, viņu bērni noslēpumaini pazūd no mājām. Satrauktie vecāki vēršas policijā. Pēc izmeklētāja ierosinājuma meklējumos iesaistās vietējā kopiena. Pilsētnieki sākumā aktīvi piedāvā palīdzību, bet mīklainu baumu iespaidā sāk ar aizdomām raudzīties uz jaunajiem iedzīvotājiem. Trilleris drāma “Svešā zeme” kinoteātros no 17. jūlija. Galvenajās lomās Nikola Kidmena, Hugo Vīvings un Džozefs Fainss.

SARĪKOJUMS

No Melngaiļa līdz Pjacollam

Romantiskas un kaislīgas mūzikas vakars

Starptautiskā mākslas festivāla “Cēsis 2015” ietvaros 18. jūlijā Ungurmuižā varēsiet izbaudīt romantisku kaislīgas mūzikas vakaru. Aldonis Kalniņš priecēs ar līksmām latviešu tautasdziesmu apdarēm, Emilis Melngailis – ar mundrām spēlmaņspēlēm. Skanēs arī “Sinfonietta Rīga” čellista Kārļa Klotiņa veidotais Emīla Dārziņa “Melanholiskā valša” pārlikums četriem stīdziniekiem. Koncerta otrajā daļā – amerikāņu elektriskās džeza vijoles virtuoza Džeremija Koena miniatūras un Argentīnas tango īstenā valdnieka Astora Pjacollas kompozīcijas.

IZSTĀDE

Guntis Lauders, gredzens – sudrabs, mamuta kauls, zaļš ametists, safīrs.

Mākslas galerijā “Putti” skatāma laikmetīgo rotu izstāde “Balts zirgs zaļā pļavā”, kurā ar savdabīgām rotām priecē latviešu rotu mākslinieki Guntis Lauders, Māris Auniņš, Māris Šustiņš, Valdis Brože, Andris Lauders, kā arī pārstāvji no Itālijas, Ungārijas, Taivānas, Igaunijas, Zviedrijas, Portugāles, Japānas un vēl citām valstīm.

JAUNUMS

Piena produktu klāsts papildinājies ar vēl vienu jaunu – a/s “Latgales piens” tapušo jogurtu ar ķirbi, smiltsērkšķiem un cidonijām. Šīs piedevas ne tikai rada lielisku garšu, bet arī ļoti bagātīgi satur dažādus vitamīnus un minerālvielas. Turklāt gan ķirbji, gan smiltsērkšķi un cidonijas audzēti Latvijā. Ogu un augļu maisījumu a/s “Latgales piens” vajadzībām gatavo SIA “Puratos Latvia”.

GARDI

Itāļu gaumē

Ar gaļu pildīti cannelloni siera apmetnī. Notīra un apcep 1 sakapātu sīpolu un 2 sarīvētus burkānus, masu ievieto traukā. Apcep 600 g maltās gaļas, kam pievienotas garšvielas un mazliet sāls, samaisa kopā ar ceptajiem dārzeņiem. 1 litru konservētu tomātu saspiež ar dakšiņu, izklāj cepamtraukā. Makaronu caurulītes pilda ar gaļas masu un kārto cepamtraukā pāri samīcītajiem tomātiem. Pārlej ar piena mērci, ko gatavo šādi: katliņā izkausē 100 g sviesta, pievieno 2 ēd. k. miltu. Miltus rūpīgi iemaisa sviestā, līdz tie kļūst zeltaini. Lēnām klāt lej pienu un maisa, līdz mērce kļūst krējuma biezumā. Pildītos makaronus cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 20 min. Bagātīgi pārkaisa ar rīvētu sieru un brīdi pacep vēl, līdz siers kļuvis zeltaini brūns. Pasniedz ar svaigiem tomātiem.

Reklāma
Reklāma

DZĪVES GUDRĪBA

Daži cilvēki liekas tik diženi tāpēc, ka tiek mēroti kopā ar pjedestālu.

Seneka