Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
27. maijs, 2015
Drukāt

Grauzdēta, medota rudzu maize burciņā ar ābolu biezeni, svaigām ogām un rabarberu sorbetu

Foto - Karīna MiezājaFoto - Karīna Miezāja
Sastāvdaļas:

(4 porcijām) 140 g rudzu rīvmaizes ("Lāču"), 2 ēd. k. medus, 140 g saldā krējuma, cukurs, 1 liels ābols, 200 ml ābolu sulas, svaigas ogas, saldētas aronijas, piparmētru lapiņas. Rabarberu sorbetam (1kg): 500 g rabarberu, 200 ml apelsīnu sulas, 7 ēd. k. cukura.

KĀ GATAVOT? Uzkarsētā pannā liek sviestu, rudzu rīvmaizi un, intensīvi maisot, apgrauzdē zeltaini brūnu. Noņem no plīts, pievieno medu. Izmaisa, līdz pazūd kunkulīši, un atstāj dzesēties. Nomizotiem āboliem izgriež serdi, sagriež rupjās šķēlītēs. Liek katliņā ābolus, pievieno ābolu sulu un cukuru. Vāra 15 min., pēc tam sablenderē. Katliņā liek aronijas, cukuru, nedaudz ūdens. Vāra 15 min. Sablenderē, izkāš caur sietu. Katliņā liek nomazgātus, sagrieztus rabarberus, pievieno apelsīnu sulu, cukuru un vāra, līdz rabarberi mīksti. Masu atdzesē, sablenderē, izberž caur sietu un liek saldējuma mašīnā. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Desertu kārtās liek burciņās, virspusē kārtojot grauzdētu rīvmaizi, svaigas ogas, piparmētras un rabarberu sorbetu.

 

Gatavoja “Avalon Hotel” p restorāna šefpavārs EGILS GRĪNFELDS

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+