Foto – Karīna Miezāja

Grauzdēta, medota rudzu maize burciņā ar ābolu biezeni, svaigām ogām un rabarberu sorbetu 0

KĀ GATAVOT? Uzkarsētā pannā liek sviestu, rudzu rīvmaizi un, intensīvi maisot, apgrauzdē zeltaini brūnu. Noņem no plīts, pievieno medu. Izmaisa, līdz pazūd kunkulīši, un atstāj dzesēties. Nomizotiem āboliem izgriež serdi, sagriež rupjās šķēlītēs. Liek katliņā ābolus, pievieno ābolu sulu un cukuru. Vāra 15 min., pēc tam sablenderē. Katliņā liek aronijas, cukuru, nedaudz ūdens. Vāra 15 min. Sablenderē, izkāš caur sietu. Katliņā liek nomazgātus, sagrieztus rabarberus, pievieno apelsīnu sulu, cukuru un vāra, līdz rabarberi mīksti. Masu atdzesē, sablenderē, izberž caur sietu un liek saldējuma mašīnā. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Desertu kārtās liek burciņās, virspusē kārtojot grauzdētu rīvmaizi, svaigas ogas, piparmētras un rabarberu sorbetu.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Lasīt citas ziņas

Gatavoja “Avalon Hotel” p restorāna šefpavārs EGILS GRĪNFELDS

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.