Mobilā versija
+4.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
18. jūlijs, 2014
Drukāt

Grieķu siera pīrāgs no kārtainās mīklas

Foto - gotovimdoma.ruFoto - gotovimdoma.ru

Sastāvdaļas mērcei:
2 ēdamkarotes miltu
šķipsniņa sāls
viens gabaliņš muskatrieksta
2 ēdamkarotes sviesta
240 ml piena

Sastāvdaļa pīrāgam:
250 g Rikotas siera
3 olas
400 g Fetas siera
1 sakulta ola
500 g kārtainās mīklas

Pannā izkausē sviestu un pievieno miltus. Kuļ 2-3 minūtes. Milti samaisīsies ar sviestu un kļūs par pastai līdzīga masu. Tā tam jābūt.

Pakāpeniski pievieno pienu, visu laiku maisot, lai milti šķīdinātos. Pievieno muskatriekstu un sāli, rūpīgi maisa. Gatavo piecas minūtes. Mērcei jābūt vienmērīgā masā, bez kunkuļiem.

Pīrāga pagatavošana.
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.
Samaisa mērci, Fetas un Rikotas sieru. Atdzesē. Siera masai pievieno olu, samaisa.

Izrullē kārtaino mīklu. Tai jābūt ļoti plānā kārtiņā. Vienu mīklas kārtu ieliek cepamajā formā (aptuveni 18×26 cm lielumā). Mīklai nedaudz jāsedz arī formas maliņas. Uzklāj siera masu. Pa virsu liek otru mīklas kārtu. Malas iekārto uz iekšu un kārtīgi “aizzīmogo”.

Augšējo mīklas kārtu nosmērē ar sakultu olu. Pāris vietās ar dakšiņu vai nazi iedur. Pīrāgu cep 45-60 minūtes.

Recepte no gotovimdoma.ru

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+