Mobilā versija
+5.3°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
3. oktobris, 2014
Drukāt

Griķu biezputra ar ceptiem sīpoliem, bekonu un zaļumu krēmu

Foto - Tex-MexFoto - Tex-Mex

Sastāvdaļas:
100 gr griķu pārslas
300 gr ūdens
50 gr sviests
80 gr bekons
100 gr rikotas siers
80 gr sīpoli
2 timiāna zariņi
2 gr pipari
3 gr pētersīļi
30 gr maurlociņi
¼ citrona

Gatavošana:
Uzvāra ūdeni, pievieno cukuru, sāli, ieber griķu pārslas un vāra līdz gatavas, pievieno sviestu.
Sīpolus sagriež plānās ripiņās, liek sakarsētā pannā, pievieno svaigo timiānu, sāli, piparus un pētersīli, cep līdz zeltaini brūni.
Bekonu liek krāsnī un cep līdz kraukšķīgs, tad uzliek uz papīra salvetes.
Rikotas sieram pievieno sāli, piparus, citrona sulu, smalki sakapātus pētersīļus un maurlociņus, visu samaisa.
Šķīvī liek putru, virsū liek sīpolus, sagrieztu bekonu un zaļumu krēmu.

Ieteikums:
Lai putra nepiedegtu, tā visu laiku jāmaisa. Maisīšanai vislabāk lietot putojamo slotiņu.

Recepte no restorāna “Neiburgs” šefpavāra Toma Godiņa

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+