Foto – Aija Geida

Griķu un gārsu kotletes
 0

(4 porcijas)

• 2 saujas gārsas

• 200 g griķu pārslu

• 2 tējkarotes krievu sinepju

• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

• Šķipsniņa malta ingvera

• ½ tējkarotes sāls

Gārsu lapiņas nomazgā, liek katliņā, aplej ar vārošu ūdeni, ļauj 2 minūtes pastāvēt un nokāš. Šo šķidrumu var izmantot, vārot zupu. Gārsu lapiņas sakapā un pievieno griķu pārslas. Atstāj uz 20 minūtēm piebriest. Ja masa ir sausa, var pievienot nedaudz tā paša šķidruma. Pieliek sinepes, garšvielas un sāli, ar rokām rūpīgi samaisa. Raugās, lai masa turētos kopā, lai no tās var viegli izveidot mazas kotletītes. Ja ir par sausu, pievieno vēl nedaudz silta ūdens. Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep kotletes. Pasniedz ar pesto vai tomātu un krējuma mērci. Garšo aromātiski un pikanti!

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.