Mobilā versija
+2.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
30. aprīlis, 2014
Drukāt

Grilēta forele ar ķiploku sviestu

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Tuvojoties brīvdienām un domājot idejas piknikam vai dārza ballītei, “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pavasarīgi gardas un viegli pagatavojamas receptes. Maija brīvdienu piknikā kopā ar ģimene un draugiem pagatavo grilētu foreli ar ķiploku sviestu.

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams

Forele – 2 gab.
Sviests – 3 tējkarotes
Ķiploks – 1 līdz 2 daivas
Cukīnī – 1 gab.
Sarkanais sīpols – 1 gab.
Paprika – 1 gab.
Ķiršu tomāti – 6 gab.
Citrons – 1 gab.
Pesto – 2 tējkarotes
Citronu pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Gatavo ķiploku sviestu. Sajauc rīvētu ķiploku ar mīkstu sviestu, pievieno citronpiparus un sāli.

Noskalo un nosusini zivis, iesmērē ar ķiploku sviestu, gan zivs iekšpusi, gan āru.

Liec cepties uz grila, cep vismaz 10 līdz 12 minūtes.

Dārzeņus noskalo, nožāvē, sagriez šķēlītēs un liec uz grila, cep kamēr gatavi.

Kad dārzeņi gatavi, liec traukā, apslaki ar svaigu citrona sulu, pievieno pesto un pasniedz ar zivi.

“Aikāgaršo” padoms!

Gatavojot zivi uz grila, atceries, ka tam jābūt uzsilušam, taču bez uguns. Lai zivs āda nepieliptu pie restēm, iesmērē zivs ādu ar eļļu vai sviestu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+