Foto-andriskozlovskis.lv

Grilēta paprika ar tvaicētiem dārzeņiem, lēcām un kazas sieru 0

Sastāvdaļas (4 porcijām): 2 lielas paprikas vai 4 garenas nelielas, cukini vai kabacis, baklažāns, sīpols, 2 lieli tomāti, 5–6 daiviņas ķiploka, 250–300 g lēcu, 50 g kaltētu tomātu, 350 g kazas siera (der arī mocarelas siers – vajadzēs kādas 3 paciņas), krietns pušķis pētersīļu zaļumu, sauja spinātu lapu, pāris pilienu ķirbja eļļas, sāls, pipari.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Notriektā tautumeita 6
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Lasīt citas ziņas

Cukini, baklažānu un sīpolu sagriež lielās šķēlēs un grilē vai apcep cepeškrāsnī. Sagriež kubiņos, samaisa.

Tomātus sagriež kubiņos un sajauc ar sakapātiem ķiplokiem un sīki sagrieztiem pētersīļiem, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Iemaisa cepto dārzeņu maisījumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Garenās paprikas veselas grilē vai izcep cepeškrāsnī. Gatavām izņem sēklotni. Ja paprikas lielas, tās sagriež prāvās šķēlēs.

Zaļās lēcas vāra aptuveni 20 minūtes. (Citas šķirnes izvārās ātrāk.)

Ēdienu pasniedz siltu – lēcas un dārzeņu maisījumu, kas iepildīti paprikā vai uzlikti uz paprikas šķēlēm. Līdzās liek spinātu lapas, uz tām šķēlēs sagrieztu kazas sieru un kaltētus tomātus, uzpilina ķirbja eļļu.

Gatavoja Ineta Grēniņa, restorāna Ave Luna šefpavāre.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.