Foto – Aija Geida

Grilēts cālis
 alū 2

Amerikāņiem ir interesants paņēmiens, kā grilēt veselu cāli, – viņi to sauc par piedzērušos cāli vai grilētu cāli alū. Recepte ir vienkārša.

Reklāma
Reklāma

• Vidējs cālis

• Paciņa vistas gaļas garšvielu

• 2 tējkarotes ķiploku sāls

• Skārdene tumšā alus

VIDEO. “Sēžu ceļmalā un netieku mājās!” Latviete ar asarām acīs stāsta par nedienām ar elektroauto
VIDEO. Artuss Kaimiņš savā raidījumā pamatīgi nokaitina LTV leģendu Andreju Volmāru, kurš pamet sarunu pusratā
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
Lasīt citas ziņas

Cāli nomazgā un nosusina virtuves dvielī. Garšvielas (visvienkāršāk ir iegādāties lielveikalā gatavu garšvielu maisījumu vistas gaļai, bet var to veidot pēc savas gaumes) sajauc ar ķiploku sāli un ar tām ierīvē cāli no iekšpuses un ārpuses. Atver alus skārdeni, nodzer pāris lielu malku un ievieto to cālī. Skārdenes vietā var izmantot arī garenu metāla trauku. Grilēšanas laikā alus padara gaļu maigu un sulīgu. Cāli cepeškrāsnī ievieto vertikāli un cep +180 °C aptuveni 70–75 minūtes. Iedurot ar iesmiņu, pārbauda, vai gaļa ir mīksta. Taukvielas nav nepieciešamas, jo cepšanas laikā tauki, kas bagātīgā slānī atrodas zem cāļa ādas, izkūst un padara ādu kraukšķīgu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.