Mobilā versija
+5.3°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
16. jūnijs, 2014
Drukāt

Grilēts cālis
 alū (2)

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Amerikāņiem ir interesants paņēmiens, kā grilēt veselu cāli, – viņi to sauc par piedzērušos cāli vai grilētu cāli alū. Recepte ir vienkārša.

• Vidējs cālis

• Paciņa vistas gaļas garšvielu

• 2 tējkarotes ķiploku sāls

• Skārdene tumšā alus

Cāli nomazgā un nosusina virtuves dvielī. Garšvielas (visvienkāršāk ir iegādāties lielveikalā gatavu garšvielu maisījumu vistas gaļai, bet var to veidot pēc savas gaumes) sajauc ar ķiploku sāli un ar tām ierīvē cāli no iekšpuses un ārpuses. Atver alus skārdeni, nodzer pāris lielu malku un ievieto to cālī. Skārdenes vietā var izmantot arī garenu metāla trauku. Grilēšanas laikā alus padara gaļu maigu un sulīgu. Cāli cepeškrāsnī ievieto vertikāli un cep +180 °C aptuveni 70–75 minūtes. Iedurot ar iesmiņu, pārbauda, vai gaļa ir mīksta. Taukvielas nav nepieciešamas, jo cepšanas laikā tauki, kas bagātīgā slānī atrodas zem cāļa ādas, izkūst un padara ādu kraukšķīgu.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. ps nemaz nevajag nekādu metāla trauku neko. ”uzsēdini”uz pudeles vai alus bundžas, tad uz pannas un krāsnī iekšā 🙂

  2. šādi var cept ar ūdeni vai jebkādu sulu. tā darījām vismaz 20-25 gadus atpakaļ jau 🙂 laba recepte.
    uzsēdini vistu uz pudeles lai pudele nespīd ārā, garšvielas virsū, cepeškrāsnī iekšā un lai cepās. beigās var majonēzi uzsmērēt… ņamma 🙂

Draugiem Facebook Twitter Google+