Grilēts lasis folijā ar zaļo sviestu 0

Sastāvdaļas – 400 – 500 g laša filejas, 2 timiāna zariņi, 3 pētersīļa zariņi, rozmarīns, sāls, svaigi malti pipari, sviests.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins 124
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas zaļajam sviestam – 120 g sviesta, vidējs pušķis pētersīļu, ķiploka daiviņa, rupjā sāls, svaigi malti pipari.

Pagatavošana.

Zaļajam sviestam samīca sviestu istabas temperatūrā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pētersīļiem lapiņas smalki sagriež, ķiploka daiviņu sasmalcina.

Trauciņā liek pētersīļus, ķiploku, pārkaisa ar sāli un pipariem un visu saspiež viendabīgā putriņā.

Iegūto putriņu samaisa ar sviestu līdz viendabīgai masai.

Masu liek uz pārtikas plēves, izveido desiņu, ietin kārtīgi plēvē un liek saldētavā vismaz uz 30 minūtēm.

Laša fileju atbrīvo no ādas, izņem visas asakas, ja tādas ir palikušas.

Lasi no visām pusēm ierīvē ar sāli un pipariem, iesmērē ar sviestu.

Foliju saloka trīskāršā biezumā, vidū liek sasmalcinātu zaļumu slāni. Uz tā liek zivi.

No folijas veido aploksni un liek grilā uz labi sasilušām oglēm, cepot 15 minūtes.

Pasniedz ar zaļo sviestu.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.