Praktiski
Receptes

Gunas Ķiberes no Rūjienas ieteiktā dārzeņu pasterizēšanas metode 0

Foto – Guna Ķibere

Jau gadus četrus čaklā rūjieniete Guna Ķibere burciņas ar dārza labumiem nevis pasterizē lielos, ar verdošu ūdeni pilnos katlos, bet tās izkarsē cepeškrāsnī. Šī metode neesot Gunas izdomāta, bet pārbaudīta gan.

Seklā pannā ieklāj cepamo papīru. Izmazgātās burciņas piepilda, uzlej marinādi (nav svarīgi, vai tikko vārīta vai palikusi pāri no iepriekšējās konservēšanas reizes) un vaļējas kārto uz pannas tā, lai nesaskartos. Gunas cepeškrāsnī vienā reizē var izkarsēt 12 burciņas, kuru tilpums ir 0,7 l. +150 °C dārzeņus karsē 40 minūtes, kompotu – 30 minūtes. Trīslitru burkas cepeškrāsnī notur 40–45 minūtes. Kad noteiktais laiks pagājis, burkas izņem no cepeškrāsns un aizvāko.

Cepeškrāsns iepriekš nav jāsilda, konservu burkas var likt aukstā.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Teļa gaļas rulete ar dārzeņiem
20 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Gruboto ar bietēm un kazas sieru
20 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Svētku burkānkūka ar dzērvenēm
21 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA/LA.lv
Latvijā
Ulme ticis pie kārotās 8247 eiro kompensācijas pēc divu mēnešu darba Saeimā 3
8 stundas
LE
LETA/LA.lv
Latvijā
FOTO, VIDEO. Iemirdzas tradicionālais gaismas festivāls “Staro Rīga”!
9 stundas
JL
Juris Lorencs
Latvijā
Juris Lorencs: Latvijas neatkarības garants esam tikai mēs paši 2
11 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO. Inčukalnā pieķer šoferi bez tiesībām: braukā riņķī ar cita auto numurzīmēm
7 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Par Stambulas lidostas teroraktu sešiem apsūdzētajiem piespriež mūža ieslodzījumu
6 stundas