Mobilā versija
Brīdinājums +1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
11. septembris, 2015
Drukāt

Gurķu šķēlītes ar papriku pikantā marinādē. Gardumiņš ziemai

Foto - FotoliaFoto - Fotolia
Sastāvdaļas

4 l burkām
3 kg aplīšos sagrieztu gurķu
6 sasmalcināti sīpoli
2 strēmelītēs sagriezti saldie pipari
3 sakapātas ķiploka daiviņas
1/2 glāze sāls

Marinādei

3 glāzes ābolu etiķa
4 glāzes cukura
2 ēdamkarotes sinepju graudu
1,5 tējkarotes diļļu sēklu
1/2 tējkarote krustnagliņu
1 ēdamkarote maltas kurkumas

Pagatavošana

Sagatavošana:1 st.
Termiskā apstrāde:30 min.
Kopējais laiks: pusotra stunda

1. Lielā bļodā sajauc gurķus, sīpolus, saldos piparus, ķiplokus un sāli. Ļauj pastāvēt 3 stundas.

2. Lielā katlā sajauc ābolu etiķi, cukuru, sinepju graudus, diļļu sēklas, krustnagliņas un kurkumu. Ļauj uzvārīties.

3. Nolej no gurķiem šķidrumu (izdalījušos sulu). Pievieno to karstajai marinādei. Noņem marinādi no uguns tieši pirms vārīšanās brīža.

4. Dārzeņus pārliek sterlizētās burkās. Pārlej marinādi. Aizvāko, atdzsē un liek ledusskapī.

Glabāšana ziemai
Salātus var glabāt ledusskapī vai sagatavot glabāšanai pagrabā: ar vāciņu pārsegtas burkas sterilizē verdošā ūdenī 5-10 minūtes, pēc tam aizvāko.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+