Praktiski
Receptes

Harčo zupiņa – iesaka šefpavārs 0

Foto-Shutterstock

Sastāvdaļas
2 litri ūdens
400 g liellopu krūtiņas
0,5 glāzes rīsu
2 sīpoli
2 ēdamkarotes tkemali mērces
1/4 glāzes valriekstu
2 ēdamkarotes tomātu pastas
3 4 ķiploka daiviņas
svaigas dilles, pētersīļi un koriandrs
sāls

Garšvielas tējkarote khmeli-suneli, 1/2 tējkarotes sausais baziliks, 1/2 tējkarotes sarkano piparu, lauru lapa.

Pagatavošana.

Katliņu ar ūdeni liek uz uguns vārīties, liek iekšā gaļu, vienu sīpolu, lauru lapu un sāli. Vāra 1,5 stundas.

Otru sīpolu sagriež kubiciņos, apcep pannā augu eļļā zeltainu. Pievieno tomātu pastu, tkemali mērci, ķiplokus un sausās garšvielas.

Rīsus noskalo, pievieno gaļas buljonam un vāra tieši 10 minūtes. Pēc tam katliņā liek visu sacepto no pannas, kā arī samaltus riekstus un svaigus zaļumus.

Ļauj zupiņai nostāvēties vismaz 1 stundu.

Zupa sanāk ļoti barojoša un sātīga. Visas garšvielas lieliski papildina cita citu. Tikai nežēlojiet svaigus zaļumus un riekstus, jo tie zupai piešķir neatkārtojamu austrumu garšu un aromātu.

LA.lv
AO
Andris Ozoliņš
Praktiski
Māja bez pelējuma un puves? Palīdzēs kārtīgs jumts un pareiza ēkas konstrukcija 1
19 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Uzzinām vairāk par bumbieru šķirnēm: populārākās, izturīgākās, ar lielākajiem augļiem 2
21 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
12 populāras suņu šķirnes, kas nav piemērotas saimniekiem – iesācējiem
22 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Taksistu konflikts lidostā: policija sāk lietvedību
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Pie Latvijas jūras robežas manīta Krievijas bruņoto spēku lidmašīna
45 minūtes
LE
LETA
Pasaulē
Krievijai esot piekļuve Lielbritānijas vīzu apstrādei
1 stunda
LA
LA.lv
Dabā
Svētku priekšvakarā izdemolēta populārā Kaņiera niedrāja laipa Ķemeros
2 stundas
LE
LETA
Dabā
Sestdien vietām nedaudz līs
3 stundas