Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
16. janvāris, 2014
Drukāt

Hurmas ievārījums – salds, veselīgs un vienkārši pagatavojams našķis

Foto - © Andrei Nekrassov - Fotolia.comFoto - © Andrei Nekrassov - Fotolia.com

Four persimmon fruit on wooden plate

Šobrīd katrā sevi cienoša veikala augļu nodaļā acis priecē spīdīgi oranžie hurmas augļi. Lai kārumnieki varētu tos baudīt arī pēc hurmas sezonas beigām, oranžo brīnumu var vienkārši iemānīt burciņā un našķoties ar aromātisku ievārījumu līdz pat pavasarim.

Sastāvdaļas
Hurma – 1 kg
Cukurs – 1 kg
Ūdens – 2 glāzes.
Citronskābe – 0.5 tējkarotes
Vaniļa

Pagatavošana
1. Hurmu sagriež plānās šķēlītēs.
2. Pagatavo sīrupu: katliņā ieber cukuru, pārlej ar ūdeni, karsē uz mazas uguns, maisa, kamēr sāk vārīties.
3. Sīrupā liek hurmas šķēlītes un vāra aptuveni 50 minūtes, neaizmirstot maisīt.
4. Pēc tam ievārījumam pievieno citronskābi un vaniļu. Vāra vēl 10 minūtes.
5. Vārīšanu beidz un ļauj ievārījumam atdzist, pēc tam pilda sterilizētās burciņās.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+