Four persimmon fruit on wooden plate
Four persimmon fruit on wooden plate
Foto – © Andrei Nekrassov – Fotolia.com

Hurmas ievārījums – salds, veselīgs un vienkārši pagatavojams našķis 0

Šobrīd katrā sevi cienoša veikala augļu nodaļā acis priecē spīdīgi oranžie hurmas augļi. Lai kārumnieki varētu tos baudīt arī pēc hurmas sezonas beigām, oranžo brīnumu var vienkārši iemānīt burciņā un našķoties ar aromātisku ievārījumu līdz pat pavasarim.

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
Hurma – 1 kg
Cukurs – 1 kg
Ūdens – 2 glāzes.
Citronskābe – 0.5 tējkarotes
Vaniļa

Pagatavošana
1. Hurmu sagriež plānās šķēlītēs.
2. Pagatavo sīrupu: katliņā ieber cukuru, pārlej ar ūdeni, karsē uz mazas uguns, maisa, kamēr sāk vārīties.
3. Sīrupā liek hurmas šķēlītes un vāra aptuveni 50 minūtes, neaizmirstot maisīt.
4. Pēc tam ievārījumam pievieno citronskābi un vaniļu. Vāra vēl 10 minūtes.
5. Vārīšanu beidz un ļauj ievārījumam atdzist, pēc tam pilda sterilizētās burciņās.