Mobilā versija
+6.8°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
23. decembris, 2014
Drukāt

Idejas Ziemassvētku receptēm no Džeimija Olivera + ceptu kartupeļu recepte

Publicitātes fotoPublicitātes foto
Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas:
Kartupeļi
jūras sāls un svaigi malti melnie pipari
olīveļļa
1 ķiploks, sadalīts daiviņās
sarkanvīna etiķis
Garšas buķete nr.1:
Nedaudz olīveļļas (pāris tējkarotes)
Rozmarīna pušķītis, lapas noplūkātas

Kur smelties iedvesmu svētku galdam, ja gribi, lai to rotātu kaut kas nebijis? Tev talkā nāks slavenais britu šefpavārs Džeimijs Olivers! Piecos raidījumos “Džeimija Olivera Ziemassvētki” viņš rādīs, kā mierīgi un bez steigas pagatavot dažādus izcili gardus svētku cienastus.

Varbūt baidies, ka tas ir pārlieku sarežģīti? Tad zini – kopā ar Džeimiju cept, vārīt un šmorēt ir viegli un aizraujoši, bet maltīte pati kūst mutē! Gatavošanas process ir pārdomāts un rezultāts – fantastisks. Viss ģeniālais patiesībā ir vienkāršs!

Izcilais virtuves meistars Džeimijs Olivers Ziemassvētkos atklās noslēpumu, kā pagatavot svētku cienastus bez stresa un steigas. Piecos raidījumos viesosimies pie Džeimija mājās Eseksas grāfistē Anglijā, kur varēsiet iepazīties arī ar pavāra ģimeni un draugiem.
Vienmēr smaidīgais un atraktīvais Džeimijs Olivers palīdzēs vairākos veidos pagatavot sulīgu tītaru, dažādas piedevas, mērces un pat vegānu ēdienus. Džeimijs arī zina, kā pēc gatavošanas izmantot pārpalikumus; kas nepieciešams, lai sanāktu izcils pudiņš; kā uzburt uzkodas ballītei. Protams, viņam ir kas sakāms arī par dzērieniem.

Neskaitāmi ēdieni svētkos bez stresa un mierīgā gaisotnē – tas ir iespējams.

Izcila ceptu kartupeļu recepte:

Kā atzīst Džeimijs, viens ir skaidrs. Ja proti perfekti pagatavot ceptus kartupeļus, tu jau esi puceļā līdz izcilam Ziemassvētku cienastam. Izmantojot pāris knifiņus, tos var uzcept izcili un bez steigas. Pavārs uzsver: „Esmu atklājis tādu virtuves piederumu kā kartupeļu stampa, kura ir burvju nūjiņa, lai perfekti izceptu katrupeļus. Savā dzīvē bieži esmu cepis tupeņus un vienmēr esmu domājis, ka labāk vairāk, nekā pārāk maz, jo pārpalikumus var izmantot savādāk. Piedāvāšu jums vairākas garšas, no kurām varēsiet izvēlēties sev tīkamāko.”

Kas jādara:
Desmit minūtes vāra kartupeļus, nedaudz pievienojot sāli. Kartupeļus nokāš un ļauj ūdenim iztvaikot. Cepamtraukā vai pannā ielej „Extra Virgin” olīveļļu tā, lai eļļa nosegtu visu virsmu (var izmantot arī sviestu vai cūku taukus). Kartupeļus sagriež mazākos gabaliņos, liek traukā, pievieno sāli un piparus pēc katra vēlmēm. Cep cepeškrāsnī 30 minūtes aptuveni 190 grādu temperatūrā līdz tie iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Tupeņus izņem un ar kartupeļu stampu nedaudz paspaida. Citā traukā vai bļodā ieplūkā rozmarīna lapas, pārlej ar olīveļļu, pievieno mazliet sarkanvīna etiķa un pāris ķiploka daiviņas. Mērci samaisa un ar to pārklāj cepamtraukā ievietotos kartupeļus. Vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 25-30 minūtēm, vai arī pēc katra vēlmēm un uztrenētās acs! Rezultātā sanāks visvisvislabāk ceptie kartupeļi Ziemassvētku galdam!

Kā izcept kartupeļus ar šo un citām garšām, kā arī citas slavenā pavāra svētku receptes vari uzzināt, ja noskatīsies raidījumu “Džeimija Olivera Ziemassvētki” 23., 24. un 25.decembrī rīta pusē, plkst. 8.30 vai dienas vidū, plkst. 12.25, vai arī vakarpusē, plkst. 18.00! Tikai kanālā “FOX Life”!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+