Foto-Aija Geida

Iecukurotas ziedlapiņas
 0

Sastāvdaļas:  1 – 2 olu baltumi, liela sauja rožu ziedlapiņu, 100 g smalkā cukura.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Lasīt citas ziņas

Saputo olu baltumu, līdz tas kļuvis krēmīgs. Ņem otiņu ar smalkiem sariņiem un apsmērē ar olu baltumu abas ziedlapiņas pusītes. Pārkaisa katru ar smalko cukuru un saliek uz paliktņa vai cepeškrāsns pannas. Noliek pa nakti izkaltēties. Sanāk gards un skaists dekors – ar to var izrotāt gan saldējumu trauciņā, gan citus desertus, kā arī mazos kēksiņus jeb mafinus. Tortes, kas pārklātas ar baltu krēmu un izrotātas ar rožu ziedlapiņām, izskatās īpaši grezni. Galvenais, lai rozes ir pašu vai bioloģiskā saimniecībā audzētas, jo puķu veikalos nopērkamās neder, tās lietot uzturā kategoriski aizliegts. Izkaltētās ziedlapiņas glabā traukā, kas pārsegts ar drānu.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.