Mobilā versija
Brīdinājums +2.1°C
Evelīna, Mētra, Aurēlija
Svētdiena, 26. februāris, 2017
4. septembris, 2015
Drukāt

Ieguldot 3 miljonus, “Latfood” sāk ražot “katliņčipsus”; 90% eksportē (1)

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Ieguldot 3 miljonus eiro Eiropā modernākajās kartupeļu čipsu ražošanas iekārtās un uzsākot jauna veida – “katliņčipsu” (kettle chips) – ražošanu Baltijas valstīs, “Orkla” grupā ietilpstošais uzņēmums “Latfood” septiņu mēnešu laikā sasniedzis 80% ražošanas jaudu noslodzi un vairāk nekā 90% no saražotā eksportējis, informē uzņēmumā.

Lielākoties eksporta apjomu veido “katliņčipsu” produkti citiem Orkla uzņēmumiem Dānijā, Zviedrijā un Somijā. “Latfood” galvenais investīciju mērķis ir attīstīt šo produktu segmentu Baltijā un, atbilstoši tirgus līdera pozīcijām, būt galvenajam spēlētājam arī “katliņčipsu” segmentā.

““Katliņčipsi” ir Lielbritānijā un Skandināvijā plaši pazīstams produkts. Esam pirmie, kas ir uzsākuši ražot šāda veida produktu Baltijas valstīs un darām to, izmantojot modernākās ražošanas tehnoloģijas Eiropā. Šo čipsu ražošanas process ir atšķirīgs no tradicionālā – “katliņčipsi” tiek gatavoti tos cepot katlos atsevišķās porcijās saulespuķu eļļā, nevis pēc plūsmas principa kā parasti. Tādēļ arī nosaukums tiem ir “katliņčipsi”, jo pagatavošanas veids ir līdzīgs kā mājās ar rokām gatavotiem kartupeļu čipsiem,” stāsta Dana Erciņa – Užāne, “NP Foods” Komunikācijas direktore.

Šobrīd Latvijas tirgum uz šīs līnijas tiek ražoti “Meistardarbs” čipsi ar trim garšām – ar jūras sāli, ar sidra etiķi un jūras sāli un skābā krējuma un sīpolu garšu. Pateicoties unikālajai pagatavošanas metodei, tiek iegūta “katliņčipsiem” raksturīgā cietā, kraukšķīgā struktūra un zeltainā krāsa. “Meistardarbs” čipsu ražošanā tiek izmantotas izmeklētas garšvielas un tās tiek lietotas tādā daudzumā, lai izceltu kartupeļu garšu. “Meistardarbs” “katliņčipsi” nesatur konservantus, garšas pastiprinātājus vai krāsvielas. Tuvākajā nākotnē ir plānots attīstīt “Meistardarbs” čipsu līniju un ieviest produktu līnijā jaunas garšas.

Turpinot attīstīt “katliņčipsu” ražošanu atbilstoši izstrādātajai stratēģijai, “Latfood” plāno 2-3 gadu laikā dubultot kartupeļu iepirkšanas un ražošanas apjomu. Šobrīd kartupeļu iepirkums pārsniedz 15 000 tonnas gadā un tuvāko gadu laikā tas sasniegs 30 000 tonnas. Šāda izaugsme ir plānota rokrokā ar gadu desmitiem pazīstamiem Latvijas kartupeļu ražotājiem, kas spēj nodrošināt labu kartupeļu kvalitāti un zināmas šķirnes.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Pareizais nosaukums ir indusu čipsi, jo viņi tos izmanto karotes vietā, ēd visās ēstuvēs ar rokām jo karotes nepazīst, bēdīgs skats lielbritānijā uz viņiem.

Slimība pārvarēta, atveseļojamies. ES vērtē Latvijas ekonomiku (4)Latvija pēdējos gados pieredzējusi vāju ekonomikas izaugsmi, ekonomiskās nenoteiktības un ES fondu krituma dēļ, bet īstermiņa prognozes ir pozitīvākas, teikts Eiropas Komisijas vērtējumā par finansiālo, ekonomisko un sociālo situāciju dalībvalstīs.
Putnu gripas dēļ Vītiņu pagastā saimnieki bažījas par cāļiem (1)Visām vistām un zosīm jāiztur trīs mēnešu ieslodzījums
Cenas noteic turīgākie: Zemgalē un Latgalē zeme dārgāka (1)Lauksaimniecībā izmantojamai zemei cenas noteic turīgākie zemnieki
Pasaulē
Pieaug saražotā siera un biezpiena apjoms; mocarellai - uzvaras gājiensSaskaņā ar provizoriskajām aplēsēm, pērn Latvijā saražotas 41 500 tonnas siera un biezpiena, kas ir 7,5% pieaugums salīdzinājumā ar 38 600 tonnām
Draugiem Facebook Twitter Google+