Pavārs gatavo konservētu alni ‘a la burito’. Foto: Indulis Burka

Iepazīstina ar jaunu medījuma gaļas pārstrādes uzņēmumu 0

Rīgā, Epikūra dārzā blakus Dailes teātrim, siltā maija pēcpusdienā par sevi plašākai publikai paziņoja jauns uzņēmums – SIA Huntgard. Uzņēmums sevi pozicionē kā medījuma gaļas pārstrādātāju.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Lasīt citas ziņas

Lursoft datubāzē atrodamā informācija liecina, ka uzņēmums reģistrēts 2017. gada 13. novembrī un reģistrētais pamatkapitāls ir trīs eiro. Uzņēmuma valdes loceklis Ainārs Zvejnieks, stāstot par uzņēmumu, atklāja, ka dibinātāju medību pieredze liecina – medījuma gaļa ir augstvērtīgākais produkts, ko vajadzētu lietot ikdienā pēc iespējas vairāk.

“Taču dažādu iemeslu dēļ medījuma gaļas tirgus ir attīstīts nepilnīgi. Savu nišu redzam tajā, ka spējam piedāvāt klasisku produktu, kas pasniegts netradicionālā vaidā. Mūsu uzņēmums pašlaik būvē savu gaļas pārstrādes cehu, kas būs orientēts tieši uz medījuma gaļu. Būvniecība un saskaņojumi aizņem ļoti daudz laika, un ir pamatotas bažas, ka to nepaspēsim paveikt līdz šī gada septembrim. Lai viena sezona neietu zudumā, atradām sadarbības partnerus Lietuvā – uzņēmumu Gurmanos, kas pēc mūsu receptūras var izgatavot atbilstošus produktus. Liemenis uz šo uzņēmumu tiek nogādāts ar visu ādu, bez iekšējiem orgāniem, atbilstošā transportā. Tālāko apstrādi veic Lietuvas uzņēmuma darbinieki,” stāsta Ainārs Zvejnieks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vinš arī norāda, ka mērķis ir nevis konkurēt ar Rēzeknes vai Rīgas gaļas kombināta apjomu, bet orientēties uz individuāliem pasūtījumiem. “Ja veidosies labas attiecības ar medību kolektīviem un spēsim piedāvāt konkurētspējīgas cenas un nodrošināt apjomu, produkciju varētu eksportēt arī uz ārzemēm. Piemēram, sākoties stirnāžu medību sezonai, par kilogramu stirnas gaļas esam gatavi maksāt trīs eiro. Maksājam valsts noteiktajā kārtībā ar pārskaitījumu. Plānojam piedāvāt Latvijā vēl neredzētu produktu – visā augumā karsti kūpinātu stirnāzi. Pašlaik iepirkuma punkti ir Valmierā, Ērgļos un Pāvil-ostā, taču plānojam tīklu attīstīt. Tāpat mums ir iespēja pēc medījuma aizbraukt ar piekabi – ledusskapi.”

“Mēs negribētu dzīvnieku pieņemt, pārstrādāt un dot atpakaļ – tas īsti nebūs mūsu profils. Kad atvērsim savu cehu, medniekiem padāvāsim iespēju pēc dzīvnieka nomedīšanas mūs izsaukt. Medījumu aizvedīsim, pie sevis apstrādāsim, sadalīsim, atdzesēsim un nogādāsim atpakaļ iesaiņotu vakuuma iesaiņojumā un sadalītu tik porcijās, cik mednieki pasūtīs. Pašlaik top arī uzņēmuma interneta vietne, kurā varēs atrast visu nepieciešamo informāciju,” stāsta uzņēmējs. Pārējie uzņēmuma valdes locekļi ir Vladimirs Boroviks un viņa jaunākais brālis Vitālijs Boroviks.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.