Mobilā versija
Brīdinājums +9.1°C
Guntra, Marianna, Ginters
Trešdiena, 20. septembris, 2017
27. jūnijs, 2017
Drukāt

Ilggadējais restorāna “Vincents” vadītājs Mārtiņš Rītiņš atstās šo amatu (6)

Foto - Ilze PētersoneFoto - Ilze Pētersone

Restorānu “Vincents” no 1.jūlija turpmāk vadīs vīnzinis Raimonds Tomsons, informēja līdzšinējais restorāna direktors un šefpavārs, biedrības ”Slow Food Riga” prezidents Mārtiņš Rītiņš.

Viņš skaidroja, ka pēc 23 gadu gadiem restorāna direktora un šefpavāra amatā ir izlēmis veikt izmaiņas savā dzīvē, tādēļ nodod restorāna vadības grožus Eiropas čempionam vīnzinībā Raimondam Tomsonam.

Rītiņš restorānu vadījis kopš tā dibināšanas 1994.gadā. Šajā laikā viņš saņēmis Igaunijas Terra Mariana Krusta ordeni, kā arī Nīderlandes un Beļģijas Karaļnamu ordeņus, un Latvijas Triju zvaigžņu V šķiras ordeni. Cita starpā Rītiņš divkārt atzīts par Gada cilvēku tūrismā un 2014.gadā – arī par Gada šefpavāru.

Taujāts par restorāna tuvākajiem plāniem, Rītiņš atbildēja, ka Tomsons ir ļoti pieredzējis nozares pārstāvis, uzsverot, ka restorānā viss turpināsies kā iepriekš.

“Tagad vēlos atpūsties, ceļot pa pasauli un apceļot Latvijas laukus,” sacīja Rītiņš

Restorāns “Vincents” četrus gadus pēc kārtas Latvijas labāko restorānu topā “Ekselence 30” ieņem 1.vietu. Turpinot iesākto, mans izaicinājums tagad ir ievest “Vincentu” Ziemeļeiropas labāko restorānu līgā, sacīja Tomsons.

Savukārt uz jautājumu par iespējamām izmaiņām restorānā, Tomsons atbildēja, ka paplašinās piedāvāto vīnu klāstu. Savukārt restorāna pedantiskā pieeja darbam un tiekšanās uz aizvien augstāku kvalitāti nemainīšoties.

Pievienot komentāru

Komentāri (6)

  1. Galma pavārs iet pensijā un visa nācija raud.

  2. Kakiņas beigušās?

  3. Pietiek rauties, vajag beidzot atpūsties cik ilgi vairs palicis…… Lai veicas !

  4. Atbrauc uz Iecavu pie Arņa, ar kuru Tu daudzus gadus sadarbojies “caur” baklažāniem, papriku un tomātiem . Šogad viņam ir 30 šķirnes , un , ja Tu atceries, viņšir “tīri zaļais”, jo tikai zirga sūdi un dīķa ūdens.

    • obviously not you, so why comment? But think back to 1994, when he opened Vincents. Riga restaurants were still Soviet style as was Riga itself. Mr Ritins must be thanked for his devotion and hard work in changing people’s perception of food as fuel…something to shove in 3 times a day…but to look on it as something to be delighted by.

Siguldas novada pašvaldība meklēs iespēju iežogot piesārņoto Saltavotu (6)Siguldas novada pašvaldība meklēs iespēju sadarboties ar Saltavota īpašnieku un iežogot avotu.
Draugiem Facebook Twitter Google+